Mieheni kävi viime vuonna työmatkalla Intiassa. Ruoan saralla erityisen mielenpainuvia olivat olleet valkosipulilla voidellut naan-leivät, joita olenkin tehnyt matkasta lähtien. Leipien rakenne on minusta kuohkeampi kuin oikeiden naan-leipien, mutta maku on ihana. Tälläkään kertaa en ole keksinyt pyörää vaan lainannut Hellapoliisilta. Kuvassa on lisäksi broileria kookosmaidossa.
Naan-leivät
8 kpl
2dl vettä
25g hiivaa
1tl suolaa
1rkl sokeria
1/2dl öljyä
1/2dl maustamatonta jugurttia
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1tl leivinjauhetta
n 6dl vehnäjauhoja
voiteluun; sulatettua voita ja yksi murskattu valkosipulinkynsi
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin. Lisää veteen suola, sokeri, öljy, jugurtti ja kevyesti vatkattu muna. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot taikinaan hyvin alustaen. Anna taikinan kohota liinan alla peitettynä lämpimässä paikassa tunnin verran. Muotoile kohonneesta taikinasta jauhoisella alustalla tasakokoinen pötkö, jonka jaat 8:aan osaan.Pyöritä osat palloiksi, kaulitse soikeita litteitä leipiä. Kohota leivät pellillä leivinpaperin päällä, voitele pehmeällä valkosipulivoilla. Paista leivät 275 asteisessa uunissa (keskitasolla) 5-8 minuuttia.
Aah, naan-leivät on ihania!
VastaaPoistaJos joskus suuntaatte Tallinnaan, suosittelen lämpimäsi vanhassa kaupungissa olevaa Chakra-ravintolaa. Kunnioitettava valikoima erilaisia intialaisia leipiä, hyvä ruoka, tunnelmallinen miljöö ja ystävällinen palvelu. Iltaisin tosin kannattaa varata pöytä etukäteen, mutta lounaalle pääsimme suoraan. Ja toimi myös lasten kanssa.
Kiitos vinkistä! Pitää vierailla paikassa jahka eka ulkomaanmatka realisoituu =)
PoistaKiitos ohjeesta. Pari kertaa olen syönyt naan-leipää intialaisessa ravintolassa. Mukava olisi kokeilla tehdä itsekin.
VastaaPoistaKannattaa, nämä ovat hyviä ja tekeminen onnistuu lastenkin kanssa mainiosti!
Poista