torstai 1. marraskuuta 2012

Kaura-puolukkakeksit

Kuten blogin hiljaiselosta voikin hyvin päätellä, vauvan ja isoveljen kanssa puljaamiselta ei juuri jää aikaa muuhun. Molemmat sankarit ovat parhaillaan päiväunilla, eikä äidilläkään ole kuin yksi taisteluvamma, mojova mustelma käsivarressa isomman hampaista. Meillä ei ole ihan hirveästi harrastettu tuota puremista, toivottavasti tämä ei nyt tule tavaksi. 

Koska kärsin kroonisesta makeanhimosta ja vähäunisuuden aiheuttamasta energiavajeesta eikä pakastinkaan ei ole ääretön, joudun riipimään pieniä hetkiä kahvihetken sulostuttajien leipomiseen. Nämä helpot kaura-puolukkakeksit ovat pian uunista ottamisen jälkeen parhaimmillaan, sillä silloin kuori on vielä rapea ja sisus pehmeä, Kertasyönnille puolikaskin annos olisi ihan riittävä, ellei makenhimo ole ihan mahdoton tai syöjiä enemmän kuin yksi. Kardemumma ja puolukka ovat myös mielestäni hyvä makupari. Ohje on täältä.
Kaura-puolukkakeksit (n. 15 kpl)

100 g pehmeää voita
1½ dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1½ dl kaurahiutaleita
1 tl kardemummaa (mielellään sellaisia karkeaksi rouhittuja siemeniä, ei sitä ihan jauhettua)
½ tl leivinjauhetta
n. 1½ dl tuoreita tai jäisiä puolukoita


Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja kuutioi. Vatkaa se sokerin kanssa kuohkeaksi ja lisää muna. Tässä paras apuri on sähkövatkain. Seoksen tulisi olla vaaleaa ja kuohkeaa.
Sekoita keskenään jauhot, kaurahiutaleet, kardemumma ja leivinjauhe. Sekoita ne voi-munaseoksen joukkoon ja kääntele joukkoon puolukat.
Ota taikinasta reiluja ruokalusikallisia ja muotoile ne palleroiksi. Laita leivinpaperin päälle ja litistä hieman, mutta älä paina ihan litteiksi. Jätä palleroiden väliin reilusti tilaa, sillä keksit leviävät melko paljon uunissa.
Paista 200-asteisessa uunissa n. 10-13 minuuttia, kunnes keksit ovat kullanruskeita (keskeltä ne voivat jäädä vaaleiksikin, kunhan reunat ruskistuvat).
Ota keksit pois uunista, anna jäähtyä hetki ja nostele ritilän päälle jäähtymään. Ritilän päällä jäähdytys on tärkeää, jotta saat kekseihin rapeat reunat!

2 kommenttia: