Punajuuri-lihapata
700 g karjalanpaistia
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl kuivattua timjamia
½ rkl kuivattua rosmariinia
1 tl merisuolaa myllystä
200 g punajuurta
200 g porkkanaa
150 g punasipulia
4–6 valkosipulinkynttä
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl siirappia
2 kpl lihaliemikuutiota
4 dl vettä
1 dl punaviiniä (tai vettä, mikäli ei löydy)
2 rkl maissitärkkelystä
Tarjoiluun
ranskankermaa tai sinihomejuustoa
Kuori ja pilko kasvikset isohkoiksi paloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa rypsiöljy paksupohjaiseen kattilaan, kuumenna. Lisää lihat, suola, timjami ja rosmariini. Ruskista koko ajan sekoitellen. Lisää kasvikset ja jatka paistamista hetki. Lisää balsamiviinietikka, siirappi ja punaviini ja anna pössähtää. Lisää lopuksi vesi ja lihaliemikuutiot. Pudota lämpötilaa ja anna padan hautua hiljalleen kannen alla hellalla tai uunissa 2 tuntia, tai kunnes lihat ovat murean kypsiä. Tarkista välillä, että neste riittää ja lisää tarvittaessa vähän vettä.
Sekoita maissitärkkelys 1,5 ruokalusikalliseen vettä. Ota pata uunista/hellalta ja siirrä varovasti kasvikset ja liha padan reunoille niin, että voit sekoittaa maissitärkkelyksen helposti liemeen. Kaada maissitärkkelys-vesiseos ohuena nauhana liemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita pata varovasti ja anna kiehahtaa. Nosta pata sivuun ja anna vetäytyä kannen alla n. 10 minuuttia. Tarjoile pata yrttilohkoperunoiden ja crème fraîchen kanssa.
700 g karjalanpaistia
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl kuivattua timjamia
½ rkl kuivattua rosmariinia
1 tl merisuolaa myllystä
200 g punajuurta
200 g porkkanaa
150 g punasipulia
4–6 valkosipulinkynttä
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl siirappia
2 kpl lihaliemikuutiota
4 dl vettä
1 dl punaviiniä (tai vettä, mikäli ei löydy)
2 rkl maissitärkkelystä
Tarjoiluun
ranskankermaa tai sinihomejuustoa
Kuori ja pilko kasvikset isohkoiksi paloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa rypsiöljy paksupohjaiseen kattilaan, kuumenna. Lisää lihat, suola, timjami ja rosmariini. Ruskista koko ajan sekoitellen. Lisää kasvikset ja jatka paistamista hetki. Lisää balsamiviinietikka, siirappi ja punaviini ja anna pössähtää. Lisää lopuksi vesi ja lihaliemikuutiot. Pudota lämpötilaa ja anna padan hautua hiljalleen kannen alla hellalla tai uunissa 2 tuntia, tai kunnes lihat ovat murean kypsiä. Tarkista välillä, että neste riittää ja lisää tarvittaessa vähän vettä.
Sekoita maissitärkkelys 1,5 ruokalusikalliseen vettä. Ota pata uunista/hellalta ja siirrä varovasti kasvikset ja liha padan reunoille niin, että voit sekoittaa maissitärkkelyksen helposti liemeen. Kaada maissitärkkelys-vesiseos ohuena nauhana liemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita pata varovasti ja anna kiehahtaa. Nosta pata sivuun ja anna vetäytyä kannen alla n. 10 minuuttia. Tarjoile pata yrttilohkoperunoiden ja crème fraîchen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti