perjantai 14. syyskuuta 2012

Karamellisoitua omenaa ja kanelicrumblea

Omenaisia herkkuja on saatu meilläkin pöytään varsinkin, kun ihana ystävättäreni toi rotinaherkkujen lisäksi vielä suuren korillisen omenoita. Karamellisoidut omenat ja kanelimuru jäätelön kanssa ovat mainio jälkiruoka. Ohje on Voita ja sokeria -ohjelmasta.




Karamellisoitua omenaa

4 suomalaista omenaa
1dl sokeria
25 g voita

Halkaise omenat neljään osaan ja poista siemenkota. Jos omenat ovat isoja, halkaise palat vielä puoliksi.
Sulata sokeri pannulla, mutta varo, ettei se pala. Lisää sokerin sekaan nokare voita ja sekoita tasaiseksi.
Lisää omenat ja sekoita. Kypsennä omenoita pannulla, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean ja tasaisen pinnan.


Kanelicrumble

1 dl mantelijauhoa
1 dl vehnäjauhoa
35 g voita
½ dl fariinisokeria
½ tl kanelia
1/4 tl kardemummaa 

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Ripottele taikina muruiksi uunipannulle. Paista n. 170 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes crumble on ruskistunut.

2 kommenttia:

  1. Mmm, näyttää herkulliselta. Mukavaa, että omenat tulivat hyvään käyttöön:o)

    VastaaPoista