lauantai 4. elokuuta 2012

Juustokakku

Juteltuani viikolla ystävättäreni kanssa sain hirmuisen poltteen tehdä juustokakkua. Perinteisessä amerikkalaisessa juutokakussa taitaa olla ainoastaan tuorejuustoa, mutta halusin diettini nimissä upottaa leivonnaiseen myös rahkaa. Ja lopputulos oli minun mielestäni ihan tarpeeksi täyteläinen tällaisena puolet ja puolet versiona. Ainakin lähes 2-vuotias prinssini totesi kakkua maistaessaan, että "namnam minä tykkää".

Juustokakun pohjan voi tehdä myös digestive-murusista. Testasin sekä digestive-pohjaa että eilisille vieraille syöttämääni kakkuun murotaikinapohjaa, josta kuvatkin ovat. Kumpikin ovat maullisesti hyviä, murotaikinapohja leikkautuu helpommin syödessä, mutta kupli paistaessa pieniä rasvakraatereita kakun pintaan. Kakun kylmennettyä murotaikinapohjaisen kakun pinnassa oli siis pieniä kolosia, jotka eivät toki makua haittaa. Juustokakun ehdoton etu on, että se paranee säilyttäessä. Ohjeeseen katselin mallia Pullahiiren leivontablogista parista eri ohjeesta.





Juustokakku


Pohja:


100 g voita
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 munaa

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Painele taikina noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille noin 3-4 cm korkeuteen.

Täyte:

3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori

Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori (keltainen osa) hienoksi raasteeksi ja purista sitruunasta mehu. Sekoita kaikki täytteen ainekset hyvin keskenään. Kaada hyvin sekoitettu täyte vuokaan pohjan päälle. Laita vuoan päälle folio koko paiston ajaksi, niin kakun pinta ei ota paiston aikana väriä. Paista kakku 175 asteessa reilun tunnin ajan. Käännä uuni pois päältä, kun täyte on vielä kevyesti hyllyvää. Anna kakun olla uunissa vielä noin 15 minuutin ajan. Ota kakku pois uunista ja jäähdytä se ensin huoneenlämpöiseksi ja sen jälkeen jääkaappikylmäksi. Irroita kylmä kakku vuoasta ja siirrä halutessasi tarjoiluastialle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti