torstai 9. elokuuta 2012

Arjen pelastaja

Olen ennenkin haikaillut arkiruokablogien ja -ohjeiden perään. Ja heikosti niitä saan itsekin postattua. Tässä kuitenkin yksi mainio arjen pelastajaohje, joka on peräisin Lämmöllä tehtyä -blogin edeltäjältä eli Keittiöapinalta. Jauhelihan, broilerin ja pakastesein avulla pärjää aika pitkälle. Että kiitosta vaan taas!







Tomaattinen kalagratiini


2 pkt pakasteseitä
1 tl paprikajauhetta
1 tl currya
suolaa
ripaus valkopippuria
1 iso sipuli
(1 pkt paloiteltua ja ruskistettua pekonia)
1 purkki tomaattimurskaa
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
parsakaalia

Sulata sei ohjeen mukaan ja aseta fileet voideltuun uunivuokaan. Hienonna sipuli. Ripottele mausteet kalan pinnalle ja lisää sen jälkeen kalan päälle hienonnettu sipuli ja halutessasi ruskistettua pekonia. Valuta tomaattimurskaa hieman ja levitä se varovasti sipulin päälle. Lisää vuokaan parsakaalit (voit halutessasi ripotella myös niille hieman suolaa) ja kaada koko komeuden päälle ruokakermaa. Lisää lopuksi juustoraaste ja paista gratiinia 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Niitä arkiruokajuttuja kaipaillaan täälläkin. Eli kokeiluun lähtee, kiitos vaan molemmille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniita leivonnaisia on kivempi kuvata, mutta näitä reseptejä sitä vain oikeasti tarvitsisi...

      Poista