keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Raparperilla terästetty mansikkamoussekakku

Juhlimme viime viikonloppuna siskontyttöni yo-juhlia. Onnea vielä tätäkin kautta! Siskoni oli tehnyt upeita kukka-asetelmia, tuo limenvärinen roikkuva on revonhäntä, aika vinkeä liljojen kanssa!



Tein vanhoja tuttuja juttuja voileipäkakkua, macaron-leivoksia, ja mariannetäytteistä suklaakakkua, josta en saanut painokelpoista kuvaa.

 

 

















 Lisäksi tein raparperilla terästetty mansikkamoussekakkua, joka uutena tuttavuutena oli ainakin oma suosikkini. Raparperi ja mansikka ovat upea keväinen makupari. Täytettä kannattaa maistaa ja lisätä halutessaan vielä joukkoon valkosuklaarouhetta, jos pitää makeasta. Ohje on muokattu Pullahiireltä.






Raparperilla terästetty mansikkamoussekakku


Pohja

100 g Digestive-keksejä
noin 50 g (suolatonta) voita
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte

3 dl kermaa
250 g tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
50 g tuoretta raparperia  (+hieman vettä)
250g mansikoita
5 liivatelehteä
1/2 dl vettä
(valkosuklaarouhetta)

(mansikoita, tummaa suklaata, hyytelösokeri tarvittaessa)


Murskaa keksit pieneksi joko monitoimikoneella tai pakastepussissa kaulimella kaulien. Sekoita murskan joukkoon kaakaojauhe ja vanilljasokeri. Sulata voi ja lisää keksimurskan joukkoon hyvin sekoittaen. Öljyä kevyesti ja tomusokeroi vuoan reunat. Painele keksimuru irtopohjavuoan (noin 20 cm) pohjalle. Suosittelen laittamaan alle leivinpaperin tai käyttämään pelkkää reunusta tarjoiluastian päällä.

Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi. Notkista keskenään tuorejuusto sekä ranskankerma ja lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta pilkottu raparperi vesitilkasssa, kunnes raparperi pehmenee. Jos käytät pakastemansikoita, niin sulata ne ja soseuta mansikat ja raparperisose. Kiehauta ½ dl vettä ja lisää joukkoon liotetut ja kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita seosta ja kaada se hieman jäähtyneen mansikkasoseen joukkoon. Lisää mansikkasose tuorejuusto-ranskankermaseokseen ja nostele joukkoon kermavaahto. Lisää halutessasi valkosuklaarouhetta massan joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada se keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin neljän tunnin ajan, mielellään yön yli. Koristele kakku mansikoilla ja sulatetulla suklaalla. Käytä hyytelösokeria marjojen pinnalla, jos kakku joutuu odottamaan.



2 kommenttia:

  1. Voi että noi sun macaronit näyttää kaunillta!! Saisko tehdä tilauksia..? Ja muutkin näyttää herkullisilta! Ehditkö itse nauttia juhlasta ollenkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa tehdä ;) Tosin teen nämä pakkaseen aina, kun pelkään epäonnistuvani. On nää tosin viime aikoina onnistuneet ihan kunnialla.

      Tein kaikki tarjottavat jo päivää ennen, joten juhlapäivälle ei jäänyt mitään puuhaa. Kahvipöytä on aika huoleton muutenkin...

      Poista