tiistai 12. kesäkuuta 2012

Kaura(puuro)sämpylät


Kuten varmaan kaikissa lapsiperheissä, meilläkin jää tasaiseen tahtiin aamupuurosta jonkin verran yli. Olenkin ryhtynyt jatkojalostamaan ylijääneen kaurapuuron sämpylöiksi iltapalalle. Kotitekoinen leipä on niin hyvää ja pelkkä paistuvan leipän tuoksukin saa hymyn karehtimaan suupielissäni. Saati sitten voimariini ja se uunituore leipänen...






Kaura(puuro)sämpylät
n. 9-10 kpl

1½ dl vettä tai maitoa
1 dl valmista kaurapuuroa
½ pss kuivahiivaa
1-1½ tl suolaa (puuron suolaisuuden mukaan)
1 rkl siirappia
0,75 dl auringonkukansiemeniä
n. 6 dl hiivaleipäjauhoja
2 rkl öljyä

Lämmitä neste ja valmis puuro hieman kädenlämpöä kuumemmaksi ja lisää suola, siirappi, auringonkukansiemenet ja pieni määrä hiivaleipäjauhoja, johon olet sekoittanut kuivahiivan. Alusta pehmeäksi taikinaksi huolella. Lisää öljy joukkoon loppuvaiheessa. 

Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Leivo 9-10 sämpyläksi. Kohota. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kunnes sämpylöissä on väriä.

2 kommenttia:

  1. Kokeiltu on ja hyväksi ohjeeksi todettu! :)
    Ja aivan mahtava "hävikistä herkuksi" resepti.
    Kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Kaikenlaiset leivät ja sämpylät on aika kivoja tässä ruokajätteen vähentämisprojektissa!

      Poista