Kuten varmaan kaikissa lapsiperheissä,
meilläkin jää tasaiseen tahtiin aamupuurosta jonkin verran yli.
Olenkin ryhtynyt jatkojalostamaan ylijääneen kaurapuuron
sämpylöiksi iltapalalle. Kotitekoinen leipä on niin hyvää ja
pelkkä paistuvan leipän tuoksukin saa hymyn karehtimaan
suupielissäni. Saati sitten voimariini ja se uunituore leipänen...
Kaura(puuro)sämpylät
n. 9-10 kpl
1½ dl vettä tai maitoa
1 dl valmista kaurapuuroa
½ pss kuivahiivaa
½ pss kuivahiivaa
1-1½ tl suolaa (puuron suolaisuuden
mukaan)
1 rkl siirappia
0,75 dl auringonkukansiemeniä
n. 6 dl hiivaleipäjauhoja
2 rkl öljyä
Lämmitä neste ja valmis puuro hieman kädenlämpöä
kuumemmaksi ja lisää suola, siirappi,
auringonkukansiemenet ja pieni määrä hiivaleipäjauhoja, johon
olet sekoittanut kuivahiivan. Alusta pehmeäksi taikinaksi huolella. Lisää öljy joukkoon
loppuvaiheessa.
Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Leivo 9-10 sämpyläksi. Kohota. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kunnes sämpylöissä on väriä.
Kokeiltu on ja hyväksi ohjeeksi todettu! :)
VastaaPoistaJa aivan mahtava "hävikistä herkuksi" resepti.
Kiitos! :)
Kiva kuulla! Kaikenlaiset leivät ja sämpylät on aika kivoja tässä ruokajätteen vähentämisprojektissa!
Poista