perjantai 20. huhtikuuta 2012

Suklaavanukas

Kiisselit ja vanukkaat ovat kovin arkisessa maineessa, eikä niitä aiemmin ruokapöydässämme juuri ollutkaan. Napero toi tähänkin asiaan muutoksen. Suklaavanukas on herkkujen herkku, jos siihen vatkaa seuraksi kermavaahtonokareen. Aikuisten jälkiruokavanukkaaseen voisi sulattaa muutaman palan oikein tummaa suklaata.






Suklaavanukas
Ohje HS


6 dl maitoa (tai kerman ja maidon seosta)
1 muna
2 rkl kaakaojauhetta
2-3 rkl sokeria
½ dl ohra- tai maissitärkkelystä
1-2 rkl vaniljasokeria  

1. Mittaa kattilaan kaikki muut aineet paitsi vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi. Kaakaojauhe saattaa jäädä kokkareiseksi, mutta kokkareet liukenevat, kun seosta kuumennetaan.
2. Kuumenna koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä, mutta yksi kupla voi pulpahtaa kiisselin pintaan.
3. Jäähdytä kiisseliä hieman koko ajan sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.
4. Kaada suklaakiisseli joko isoon tarjoiluastiaan tai annoskulhoihin. Peitä muovikelmulla. Viilennä.

2 kommenttia: