Saimme kahvitella pääsiäisen pyhinä kihlajaisia. Lämpimästi onnea kihlaparille!
Yhtenä tarjottavana oli sacherkakku. Pohjan ohje oli tällä kertaa Hellapoliisin. Kakusta riittää isolle porukalle, mutta sacherkakku vain paranee säilytyksessä jollei kaikki mene ihan kerralla tai kahdellakaan. Pohja oli hyvin kuohkea ja hieman hajoava leikatessa, mutta ihanan pehmoinen syötäessä.
Yhtenä tarjottavana oli sacherkakku. Pohjan ohje oli tällä kertaa Hellapoliisin. Kakusta riittää isolle porukalle, mutta sacherkakku vain paranee säilytyksessä jollei kaikki mene ihan kerralla tai kahdellakaan. Pohja oli hyvin kuohkea ja hieman hajoava leikatessa, mutta ihanan pehmoinen syötäessä.
Suklaakuorrutus on osoittautunut yhdeksi haastavimmaksi kakun päällysteeksi minulle. Ystävättäreni vinkkasi kokeilemaan pelkkää suklaan ja öljylorauksen yhdistelmää, joka osoittautuikin minun käsissäni toimivammaksi kuin suklaan ja kerman seos. Lisäksi makuuni on enemmän lohkeava kuin venyvä suklaapäällinen. Kuorruttamista auttaa, jos huoneilma ei ole kovin viileä, jolloin suklaa ei jähmety saman tien. Harjoitus tehnee mestarin, pitää vielä treenata...
Sacherkakku
150g margariinia tai voita
150g taloussuklaata
5 valkuaista
1/2 dl tomusokeria
5 keltuaista
1 1/2dl tomusokeria
1 1/2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
Kostutus:
omenamehua 2 dl
Täyte:
3 prk lasten aprikoosisosetta
Kuorrutus:
400g taloussuklaata
1-2 rkl rypsiöljyä
1-2 rkl rypsiöljyä
koristeeksi makeisia
kakun kanssa tarjottavaksi kermavaahtoa
Sulata rasva kattilassa, paloittele
joukkoon suklaa ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Anna seoksen
jäähtyä, muttei jähmettyä.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon 1/2 dl siivilöityä tomusokeria ja jatka
vatkaamista hetki.Vatkaa keltuaiset ja 1 1/2 dl
siivilöityä tomusokeria vaahdoksi.Sekoita keltuais-sokerivaahtoon vielä
juokseva suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet
siivilöiden. Lisää lopuksi valkuais-sokeriseos ja sekoita vain sen
verran, että aineet tasoittuvat. Kaada taikina voideltuun ja
jauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on 22-24cm.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla
60-70 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa reunoistaan. (Minä paistoin vain vajaat 50 minuuttiia)
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta
pohjat ja levitä väleihin aprikoosisosetta.
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä kunnes suklaa on tasaista. Lisää öljy ja sekoita. Kaada jäähtynyt, mutta vielä juokseva kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Anna kakun maustua viileässä mielellään seuraavaan päivään. Tarjoa kakun kanssa kermavaahtoa.
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä kunnes suklaa on tasaista. Lisää öljy ja sekoita. Kaada jäähtynyt, mutta vielä juokseva kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Anna kakun maustua viileässä mielellään seuraavaan päivään. Tarjoa kakun kanssa kermavaahtoa.
Kakku oli erinomaista, kiitos! :)
VastaaPoistaT: Nipsu
Kiva, kun maistui! Lisää juhlia odotellessa ;)
Poista