maanantai 9. huhtikuuta 2012

Sacherkakku

Saimme kahvitella pääsiäisen pyhinä kihlajaisia. Lämpimästi onnea kihlaparille!


























Yhtenä tarjottavana oli sacherkakku. Pohjan ohje oli tällä kertaa Hellapoliisin. Kakusta riittää isolle porukalle, mutta sacherkakku vain paranee säilytyksessä jollei kaikki mene ihan kerralla tai kahdellakaan. Pohja oli hyvin kuohkea ja hieman hajoava leikatessa, mutta ihanan pehmoinen syötäessä. 

Suklaakuorrutus on osoittautunut yhdeksi haastavimmaksi kakun päällysteeksi minulle. Ystävättäreni vinkkasi kokeilemaan pelkkää suklaan ja öljylorauksen yhdistelmää, joka osoittautuikin minun käsissäni toimivammaksi kuin suklaan ja kerman seos. Lisäksi makuuni on enemmän lohkeava kuin venyvä suklaapäällinen. Kuorruttamista auttaa, jos huoneilma ei ole kovin viileä, jolloin suklaa ei jähmety saman tien. Harjoitus tehnee mestarin, pitää vielä treenata...






Sacherkakku
Pohjan ohje Hellapoliisi

150g margariinia tai voita
150g taloussuklaata
5 valkuaista
1/2 dl tomusokeria
5 keltuaista
1 1/2dl tomusokeria
1 1/2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Kostutus:
omenamehua 2 dl

Täyte:
3 prk lasten aprikoosisosetta

Kuorrutus:
400g taloussuklaata
1-2 rkl rypsiöljyä
koristeeksi makeisia
kakun kanssa tarjottavaksi kermavaahtoa

Sulata rasva kattilassa, paloittele joukkoon suklaa ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä, muttei jähmettyä.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 1/2 dl siivilöityä tomusokeria ja jatka vatkaamista hetki.Vatkaa keltuaiset ja 1 1/2 dl siivilöityä tomusokeria vaahdoksi.Sekoita keltuais-sokerivaahtoon vielä juokseva suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden. Lisää lopuksi valkuais-sokeriseos ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on 22-24cm.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla 60-70 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa reunoistaan. (Minä paistoin vain vajaat 50 minuuttiia)

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat ja levitä väleihin aprikoosisosetta.

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä kunnes suklaa on tasaista. Lisää öljy ja sekoita. Kaada jäähtynyt, mutta vielä juokseva kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Anna kakun maustua viileässä mielellään seuraavaan päivään. Tarjoa kakun kanssa kermavaahtoa.


2 kommenttia: