torstai 26. huhtikuuta 2012

Ruusukkeet

Täällä jatkuu hiljaiselo, hienoinen hitaus vaivaa ja onpa ilmassa myös inspiraation puutetta lieden äärellä heilumiseen. 

Jotain olen sentään saanut aikaan, sillä testasin pursotettavia pikkuleipiä kevään juhlia ajatellen. Pursottamalla saa pikkuleivät tehtyä nopeasti isollekin joukolle ja kaunista jälkeäkin. Nuo mansikkaiset olivat minusta hyviä, valkosuklaiset jäävät aika miedoiksi.



























Pursotettavat ruusuke-pikkuleivät

125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria

pinnalle paistonkestävää mansikkamarmeladia tai valkosuklaata

Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä (ei sula) voi ja sokeri. Lisää kananmuna sekoita. Lisää jauhot ja vaniljasokeria ja sekoita kunnes taikina on tasainen. Pursota (tässä tähtityllalla ruusukkeita), paina keskelle pieni syvennys ja pursota siihen kapealla tyllalla tai lusikoi marmeladia. Paista 200 asteessa n. 10 min.

Jos käytät suklaata, lisää se valmiiden leivonnaisten päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti