perjantai 16. maaliskuuta 2012

Vilhelmiinat

Pikkulapsiperheessämme arvostetaan nopeita ja simppeleitä ohjeita. Vilhelmiinoja voi leipoa nopsaan vaikka apukokki ei olisikaan kovin avuliaalla tuulella. Lisäksi näissä on makua, joka jää minusta turhan usein vaaleista pikkuleivistä puuttumaan. Taikinaan voi halutessaan lisätä keltuaisen, mutta ilman kananmunaa saa minun mielestäni paremman makuisia, hieman sitkeitä leivonnaisia.  




Vilhelmiinat

ohje Pirkan
 
n. 40 kpl

200 g voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vanilliinisokeria
2 tl ruokasoodaa

Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vanilliinisokeri ja ruokasooda. Leivo taikinasta neljä noin 40 sentin mittaista tankoa. Nosta tangot kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti tilaa tankojen väliin, sillä ne leviävät paistettaessa.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kauniin ruskeiksi. Leikkaa tangot heti uunista ottamisen jälkeen noin 3 1/2 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Anna jäähtyä pellillä. Pakkaa rasioihin tai lasitölkkeihin lahjaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti