Pikkulapsiperheessämme arvostetaan nopeita ja simppeleitä ohjeita. Vilhelmiinoja voi leipoa nopsaan vaikka apukokki ei olisikaan kovin avuliaalla tuulella. Lisäksi näissä on makua, joka jää minusta turhan usein vaaleista pikkuleivistä puuttumaan. Taikinaan voi halutessaan lisätä keltuaisen, mutta ilman kananmunaa saa minun mielestäni paremman makuisia, hieman sitkeitä leivonnaisia.
Vilhelmiinat
ohje Pirkan
n. 40 kpl
200 g voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vanilliinisokeria
2 tl ruokasoodaa
Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi
vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu
vanilliinisokeri ja ruokasooda. Leivo taikinasta neljä noin 40
sentin mittaista tankoa. Nosta tangot kahdelle pellille leivinpaperin
päälle. Jätä reilusti tilaa tankojen väliin, sillä ne leviävät
paistettaessa.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla
noin 15 minuuttia kauniin ruskeiksi. Leikkaa tangot heti uunista
ottamisen jälkeen noin 3 1/2 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Anna
jäähtyä pellillä. Pakkaa rasioihin tai lasitölkkeihin lahjaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti