Muutama hetki sitten paistoin rahkalettuja eli syrnikkejä niin tiuhaan, että kiintiö täyttyi toviksi. Niinpä olo oli kuin kadoksissa olleiden lempikorkkareiden jälleenlöytymisen yhteydessä, kun törmäsin Kauhaa ja rakkautta -blogissa näihin ihanuuksiin.
Rahkaletut voi syödä vaikkapa marjojen taikka hedelmien kanssa ja vaahterasiirappi kruunaa annoksen. Viittaamani blogisti vinkkaa myös kokeilemaan rahkalettuja veriappelsiinin ja vaahterasiirapin kanssa, täytyy kokeilla. Ehdoton viikonlopun herkkuaamiaisen huipennus, sanon minä!
Syrnikit eli venäläistyyliset rahkaletut (kahdelle)
1 prk (250 g) maitorahkaa
3 munaa
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl voisulaa
3 munaa
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl voisulaa
Sekoita taikinan ainekset keskenään. Anna turvota vartin verran.
Paista letut voissa, mieluiten valurautapannulla. Voit käyttää joko
lettupannua tai isoa paistinpannua, tällöin nostele pannulle
ruokalusikalla pieniä ”kasoja”. Paista rahkaletut mieluummin
keskilämmöllä kuin kuumalla niin, että lätyt saavat hyytyä kaikessa
rauhassa ennen kääntämistä ilman, että pinta alkaa käristyä. Voit
tarvittaessa kääntää lätyt useammankin kerran.
Tarjoile lämpiminä tai huoneenlämpöisiksi jäähtyneinä, esimerkiksi
marjojen, hillon, hedelmien, vaahterasiirapin tai hunajan kera.
Perjantaita taloon! Mulla on blogissani sulle jotain;)
VastaaPoistaKiitos muru =)
Poista