Tykkään rahkapullista ympäri vuoden, mutta näin pääsiäisen kynnyksellä ne ovat eritoten ajankohtaisia. Pullista saa oikein kauniita, jos laittaa mansikanpuolikkaan taikka säilykehedelmänpalan kypsän leivonnaisen päälle ja sitten vielä sipaisee hyytelösokeria sekä sulattaa suklaata. Mandariini näytti kauniilta, mutta ei makunsa puolesta ollut ihan osuma rahkan kanssa. Persikka tai ne söötit pääsiäismakeismunat olisivat parempia.
Ohje on sama kuin kesällä postaamissani mustikkarahkapullissa.
Olen ryhtynyt hamstraamaan hienoja paperipusseja, nehän käyvät mihin vain! |
Rahkapulla
n. 30 kpl
½ l pullataikina vehnäjauhopussin ohjeen mukaan
Rahkatäyte
Kodin kuvalehti
500 g maitorahkaa
2½ dl kuohukermaa
50 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
50 g vaniljakreemi – jauhetta
1 rkl maissitärkkelystä
Voiteluun muna
Valmista taikinan kohotessa täyte sekoittamalla kaikki täytteen aineet keskenään. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa siitä ilmat pois. Muotoile taikinasta pitkä pötkö ja jaa se noin 30 tasakokoiseksi palaksi. Pyörittele palat pulliksi ja nosta taikinapallot harvakseltaan leivinpaperin päälle uunipellille nousemaan. Kun taikinapallot ovat nousseet hetken aikaa, paina ne esimerkiksi vesilasin tasaisella pohjalla keskeltä litteiksi. Voitele reunat huolellisesti munalla. Lusikoi tai pursota pursotuspussilla (tosi näppärä ja nopea tapa!) rahkatäytettä reilusti syvennykseen. Paista rahkapullat uunin keskitasolla pullien koosta riippuen 200 asteessa. Isompia pullia noin 25 minuuttia ja pienempiä 15- 20 minuuttia.
No tuo kyllä onkin hieno pussi! Vähän sama vika meikäläisellä, hamstrailen pusseja. Ja muutamaa muutakin asiaa...:)
VastaaPoistaSamat vinkeet täällä, onkohan se se ikä? ;)
Poista