sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Hyydytetty kirsikka-suklaakakku

Meillä kasvaa pihalla hapankirsikkapuu, joka ei tosin viime kesänä tuottanut satoa muutamaa hedelmää enempää. Naapurin samaisa puu oli onneksi satoisampi, joten hillovarastoni täyttyi joka tapauksessa. Hapankirsikasta tehty hillo sopii maitorahkan kanssa syötäväksi tai leivonnaisiin. Miehen syntymäpäiväkakkuun sovelsin Bella Baien mustaherukkakakun ohjetta. Pidän hyydytetyissä kakuissa keksipohjaa enemmän sokerikakkupohjasta, jolloin lopputulos on pehmoisampi. Tässä kaivelin pakkasesta kääretorttulevyn rönttösiä, mikä näkyy vähän tuossa pohjan epätasaisuudessa. Samoin seuraavalla kerralla täytyy skarpata tuo pinkin kerroksen tasoittamisessa, epätasaisuus näkyy herkästi.

Hyydytetty kirsikka-suklaakakku

pohja kääretorttupohja muotoon leikattuna tai 2 munan sokerikakkupohja TAI keksimurupohja (200g digestive-keksejä muruina + 75 g margarinnia/voita)

Aseta sopivan kokoinen sokerikakkulevy 22 cm halkaisijaltaan olevan leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuuan pohjalle. Leikkaa leivinpaperista soiro reunustamaan vuuan reunoja, näin saat kakun reunasta tasaisen.


Kirsikkatäyte

3 liivatetta
n. 1 dl kirsikkahyytelöä tai hilloa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
tilkka vettä


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja hyytelö tai hillo. Vatkaa kerma. Kiehauta tilkka vettä ja liota siihen lionneet liivatteet. Kaada liivateseos marja-tuorejuustososeen sekaan. Yhdistä kerman kanssa.  Kaada pohjan päälle ja nosta kylmään jähtymään.


Suklaatäyte

2 liivatetta
200g (tummaa) suklaata
1/2 dl sokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
3/4 dl kaakaota


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokeri ja tuorejuusto. Vatkaa kerma. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston sekaan. Kiehauta kaakao ja liota siihen lionneet liivatteet. Kaada kaakao suklaatuorejuuston sekaan ja sekoita hyvin. Yhdistä kerman kanssa ja kaada ja leivitä valmis seos lopuksi mustaherukkatäyttee päälle. Anna hyytä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään. Koristele marjoilla ja tummalla suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti