torstai 12. tammikuuta 2012

Rahkapiirakka

Tein pari päivää sitten rahkapiirakkaa oikein kahteen otteeseen. Ensimmäinen vadelmilla koristettu oli kyllä kaunis, mutta pohja ei paistunut, ei sitten niin millään. Ärsytyskynnys ylittyi samoin tein, joten uuden version väsäsin tutulla pohjan ohjeella. Normaaliin murotaikinaan verrattuna pieni vesimäärän lisäys tekee pohjasta mehevämmän. Vadelmat loppuivat töhöillessä, joten tässä versiossa oli rusinoita, marjat taikka säilykehedelmät käyvät myös hyvin.


























Rahkapiirakka

125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 rkl kiehuvaa vettä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri, lisää joukkoon hyvin vatkaten kanamuna ja lopuksi kiehuva vesi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä piirasvuuan (halkaisija n. 24 cm) reunoilla ja pohjalle.

Täyte
1 prk maitorahkaa
½ dl maitoa
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua

Sekoita kaikki täytteen aineet ja kaada taikina päälle.

Paista 180 asteessa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti