Tein pari päivää sitten rahkapiirakkaa oikein kahteen otteeseen. Ensimmäinen vadelmilla koristettu oli kyllä kaunis, mutta pohja ei paistunut, ei sitten niin millään. Ärsytyskynnys ylittyi samoin tein, joten uuden version väsäsin tutulla pohjan ohjeella. Normaaliin murotaikinaan verrattuna pieni vesimäärän lisäys tekee pohjasta mehevämmän. Vadelmat loppuivat töhöillessä, joten tässä versiossa oli rusinoita, marjat taikka säilykehedelmät käyvät myös hyvin.
Rahkapiirakka
125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 rkl kiehuvaa vettä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri, lisää
joukkoon hyvin vatkaten kanamuna ja lopuksi kiehuva vesi. Lisää
keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä piirasvuuan (halkaisija n. 24 cm) reunoilla ja
pohjalle.
Täyte
1 prk maitorahkaa
½ dl maitoa
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
Sekoita kaikki täytteen aineet ja kaada taikina päälle.
Paista 180 asteessa n. 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti