tiistai 31. tammikuuta 2012

Paistetut broilerin leikkeet ja curryvihannekset

Kun on viikkotolkulla kokkaillut keskinkertaisia tai siitä heikompia esityksiä, hymyilyttää tällaisen satunnaisen onnistumisen kanssa, jossa on vielä kauniit väritkin. Tässä nopeutensa puolesta arkiruuaksi hyvin sopiva ateria, joka käy kyllä vierasvaraksikin.























Broilerin leikkeet

1-2 leikettä / syöjä

Maustekastike:
2 rkl soijaa
runsas 1 rkl mangochutneyta
3 rkl ruokaöljyä
1 tl currya
mustapippuria
1 tl Provencen yrttisekoitusta (tai timjamia ja rosmariinia)

Sekoita maustekastikkeen aineksi (soseuta sauvasekoittimella jos chutney on kovin karkeaa) ja marinoi leikkeitä muutaman tunnin ajan huoneenlämmössä. Grillaa tai paista leikkeet. (Tai ota nopeasti väri pannulla ja loppukypsennä uunissa kasvisten kokkailun ajan)


Curryvihannekset

2-3 porkkanaa kuutioina
pieni kukkakaali nuppuina
pieni parsakaali nuppuina
kesäkurpitsa kuutioina
omena kuutioina

nokare voita
1-1½ tl currya (tai enemmän)
½-1 dl (kuohu)kermaa

Keitä vihannekset suolalla maustetussa vedessä yllä luetellussa järjestyksessä. Paras olisi jättää kasvikset melko rapsakoiksi, mutta meillä ne kypsennetään pienen miehen takia melkoisen pehmeiksi. Sulata voi pannulla, lisää kasvikset kuumentumaan. Ripottele curry kasviksille ja lisää kermaa. Kiehauta, älä enää keitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti