Briossit
(ohje Maku-lehdestä)
14 kpl
1 1/4 dl kevytmaitoa
25 g hiivaa
3/4 dl sokeria
1 1/2 tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
2 kpl munaa
250 g voita
Väliin
2 dl rusinoita
Voiteluun
1 kpl keltuaista
Koristeluun
1 dl tomusokeria
2 tl vettä
Liuota kädenlämpöiseen maitoon
hiiva, sokeri ja suola.
Lisää puolet jauhoista ja alusta
taikinaa voimakkaasti koneella tai käsin.
Lisää munat, loput jauhot ja
huoneenlämpöinen voi pieninä kuutiona. Alusta taikina tasaiseksi.
Jauhomäärä tuntuu aluksi suurelta, mutta taikinaa kärsivällisesti
vaivaten muodostuu tasainen hyvä taikina.
Kohota briossitaikinaa ensin 45
minuuttia, vaivaa hetki ja kohota uudelleen 45 minuuttia.
Kauli taikina uunipellin kokoiseksi
levyksi. Ripottele rusinat taikinalevylle ja kääri kääretortun
tapaan rullalle. Leikkaa rulla 14 osaan ja nosta palat muffinipellin
koloihin. Kohota briosseja 45 minuuttia.
Voitele pinta keltuaisella ja paista
200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Sekoita tomusokerista ja vedestä
sokerikuorrute ja valuta raitoja jäähtyneille briosseille.
Kiitos ohjeesta! Vähän tuo voimäärä hirvittää, mutta kerrankos sitä herkuttelee. Ja sitten toisen. Ja... Aurinkoista pakkaspäivää!:)
VastaaPoista