lauantai 28. tammikuuta 2012

Lisää briosseista

Ja sitten ne makeat briossit. Paistoin nämä paperisissa vuuissa, muffinssipellillä leivonnaiset olisivat kohonneet vielä kauniimmin ylöspäin. Mutta maku on todella hyvä, sillä voitahan tässäkään ei säästelty.









Briossit 

(ohje Maku-lehdestä)


14 kpl

1 1/4 dl kevytmaitoa
25 g hiivaa
3/4 dl sokeria
1 1/2 tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
2 kpl munaa
250 g voita

Väliin
2 dl rusinoita

Voiteluun
1 kpl keltuaista

Koristeluun
1 dl tomusokeria
2 tl vettä

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola.

Lisää puolet jauhoista ja alusta taikinaa voimakkaasti koneella tai käsin.

Lisää munat, loput jauhot ja huoneenlämpöinen voi pieninä kuutiona. Alusta taikina tasaiseksi. Jauhomäärä tuntuu aluksi suurelta, mutta taikinaa kärsivällisesti vaivaten muodostuu tasainen hyvä taikina.

Kohota briossitaikinaa ensin 45 minuuttia, vaivaa hetki ja kohota uudelleen 45 minuuttia.

Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi. Ripottele rusinat taikinalevylle ja kääri kääretortun tapaan rullalle. Leikkaa rulla 14 osaan ja nosta palat muffinipellin koloihin. Kohota briosseja 45 minuuttia.

Voitele pinta keltuaisella ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Sekoita tomusokerista ja vedestä sokerikuorrute ja valuta raitoja jäähtyneille briosseille.

1 kommentti:

  1. Kiitos ohjeesta! Vähän tuo voimäärä hirvittää, mutta kerrankos sitä herkuttelee. Ja sitten toisen. Ja... Aurinkoista pakkaspäivää!:)

    VastaaPoista