Olin ajatellut tehdä viikonlopuksi ystäviä varten pieniä kolmioleipiä, mutta täytteitä värkätessäni päähänpisto voileipäkakusta vei voiton. Pullahiiren ohjeella kakusta tulee hyvän makuinen ja täytteillä voi hyvin tehdä ne kolmioleivätkin.

Kinkkuvoileipäkakku
(n. 12-15 henkilölle)
1 pkt (700g) Ruis paahtoleipää
Täyte1.
250g kinkkusiivuja
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g yrtti tuorejuustoa
150g creme fraishea
1 maustekurkku
ruohosipulia
mustapippuria
Täyte 2.
1 pieni punainen paprika
100g kurkkua
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g creme fraishea
mustapippuria
suolaa
Kostutus:
n. 2,5 dl kasvis-/lihalientä tai sitruunalla maustettua vettä
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria, suolaa, herneenversoja, kinkkua, tomaattia
Vuoraa 2,5 litran sydän-kahvikakkuvuoka tai tavallinen kakkuvuoka kelmulla. Voit käyttää mitä tahansa vuokaa, joka on 2,5 litraa vetoisuudeltaan, mutta kauneimman ja hieman erilaisemman lopputuloksen saat muotovuoalla tai kahvikakkuvuoalla. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois. Mittaa monitoimikoneeseen Täytteen 1. tuorejuustot, creme fraishe, maustekurkku, ruohosipuli sekä mausteet. Pyöräytä ainekset sekaisin ja lisää loppuvaiheessa vielä kinkku. Pyöräytä konetta sen verran, että kinkku menee haluamasi kokoiseksi silpuksi. Tyhjennä kulho ja mittaa Täytteen 2. tuorejuusto, creme fraishe monitoimikoneeseen. Pyöräytä aineet hyvin sekaisin. Maista täytettä ja lisää mustapippuria sekä suolaa tarvittava määrä. Lisää lopuksi pesty paprika suurina paloina joukkoon. Pyöräytä konetta vielä sen verran, että paprika menee sopivan kokoiseksi palaksi (värjää samalla tämän täytteen hieman punertavaksi). Raasta pesty kurkku ja valuta siitä hieman painellen ylimääräinen neste pois siivilässä. Lisää kurkkuraaste täytteen joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi. Leikkaa paahtoleivät puoliksi ja laita niitä vuokaan ensimmäinen kerros. Kostuta valitsemallasi kostutusliemellä ja levitä puolet Täyteestä 1. leipien päälle. Levitä leipiä uusi kerros, kostuta ja levitä päälle puolet Täyteestä 2. Jatka vuorottelemalla täytteitä, kunnes viimeisen täytekerroksen päälle tulee vielä leipäkerros. Kostuta ja käännä ylimääräiset kelmut voileipäkakun päälle tai tarvittaessa lisää hieman kelmua suojaamaan voileipäkakkua. Painele kakku vuokaan tiiviisti. Laita esim. lautanen, leikkuulauta tms. painoksi voileipäkakun päälle. Nosta kylmään vetäytymään yön yli. Ota kelmut pois voileipäkakun päältä ja kumoa kakku tarjoiluastialle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto sekä valkopippuri ja suola. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle ja halutessasi voit vielä pursottaa kakun alareunaan kauniin koristeen. Koristele kuorrutettu voileipäkakku herneenversoilla sekä kinkku- ja tomaattiruusukkeilla. Kuorrute on muutenkin oikein hyvin pursotettavaa, joten halutessasi voit vaikka pursottaa koko kakun. Tällöin kannattaa tehdä kuorrutetta hieman suurempi määrä.
Kinkkuvoileipäkakku
(n. 12-15 henkilölle)
1 pkt (700g) Ruis paahtoleipää
Täyte1.
250g kinkkusiivuja
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g yrtti tuorejuustoa
150g creme fraishea
1 maustekurkku
ruohosipulia
mustapippuria
Täyte 2.
1 pieni punainen paprika
100g kurkkua
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g creme fraishea
mustapippuria
suolaa
Kostutus:
n. 2,5 dl kasvis-/lihalientä tai sitruunalla maustettua vettä
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria, suolaa, herneenversoja, kinkkua, tomaattia
Vuoraa 2,5 litran sydän-kahvikakkuvuoka tai tavallinen kakkuvuoka kelmulla. Voit käyttää mitä tahansa vuokaa, joka on 2,5 litraa vetoisuudeltaan, mutta kauneimman ja hieman erilaisemman lopputuloksen saat muotovuoalla tai kahvikakkuvuoalla. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois. Mittaa monitoimikoneeseen Täytteen 1. tuorejuustot, creme fraishe, maustekurkku, ruohosipuli sekä mausteet. Pyöräytä ainekset sekaisin ja lisää loppuvaiheessa vielä kinkku. Pyöräytä konetta sen verran, että kinkku menee haluamasi kokoiseksi silpuksi. Tyhjennä kulho ja mittaa Täytteen 2. tuorejuusto, creme fraishe monitoimikoneeseen. Pyöräytä aineet hyvin sekaisin. Maista täytettä ja lisää mustapippuria sekä suolaa tarvittava määrä. Lisää lopuksi pesty paprika suurina paloina joukkoon. Pyöräytä konetta vielä sen verran, että paprika menee sopivan kokoiseksi palaksi (värjää samalla tämän täytteen hieman punertavaksi). Raasta pesty kurkku ja valuta siitä hieman painellen ylimääräinen neste pois siivilässä. Lisää kurkkuraaste täytteen joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi. Leikkaa paahtoleivät puoliksi ja laita niitä vuokaan ensimmäinen kerros. Kostuta valitsemallasi kostutusliemellä ja levitä puolet Täyteestä 1. leipien päälle. Levitä leipiä uusi kerros, kostuta ja levitä päälle puolet Täyteestä 2. Jatka vuorottelemalla täytteitä, kunnes viimeisen täytekerroksen päälle tulee vielä leipäkerros. Kostuta ja käännä ylimääräiset kelmut voileipäkakun päälle tai tarvittaessa lisää hieman kelmua suojaamaan voileipäkakkua. Painele kakku vuokaan tiiviisti. Laita esim. lautanen, leikkuulauta tms. painoksi voileipäkakun päälle. Nosta kylmään vetäytymään yön yli. Ota kelmut pois voileipäkakun päältä ja kumoa kakku tarjoiluastialle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto sekä valkopippuri ja suola. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle ja halutessasi voit vielä pursottaa kakun alareunaan kauniin koristeen. Koristele kuorrutettu voileipäkakku herneenversoilla sekä kinkku- ja tomaattiruusukkeilla. Kuorrute on muutenkin oikein hyvin pursotettavaa, joten halutessasi voit vaikka pursottaa koko kakun. Tällöin kannattaa tehdä kuorrutetta hieman suurempi määrä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti