torstai 5. tammikuuta 2012

Curry-banaanibroileri

Haen muista blogeista pääsääntöisesti ideoita siihen tavalliseen arkiruuanlaittoon. Sellaiseen, jota Pikku-Ukkokin syö ja jonka valmistamiseen ei menisi kauhean kauaa aikaa. Vaikka onhan kauniit leivonnaiset ihania, mutta kun niitä ei voi ladata pöytään viidelle eri aterialle per päivä. Ymmärrettävistä syistä näitä arkiruokapostauksia ei juuri itsekään saa aikaiseksi, sillä A) on kauhea nälkä B) ei ehdi kuvata C) ehtisi kuvata, mutta ei voi, kun on niin kauhea siivo. Pari muutakin syytä löytyy. No tämä ruoka valmistuu sutjakkaan ja maistuu hyvältä. Ohje Pirkan.






















Curry-banaanibroileri


1 rs (450 g) broilerin fileesuikaleita, marinoimattomia
3 rkl öljyä
1 rkl currya
n. 150 g purjoa tai 1 iso sipuli
1/2 punainen paprika
3/4 tl suolaa
1 tlk (2 dl) ruokakermaa
1 rkl sitruunanmehua
1 iso banaani
1 dl cashewpähkinöitä
Lisäksi
kokojyväpikariisiä

Ruskista broilerit kuumassa öljyssä paistokasarissa kahdessa erässä. Ripottele joukkoon currya paistumisen aikana. Jos käytät sipulia, lisää sipuli pannulle kuullottumaan. Siirrä broilerit lautaselle.

Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo sekä paprika. Kuullota vihannekset öljyssä. Lisää kasariin broilerit, suola, ruokakerma ja sitruunanmehu. Sekoita ja anna kiehua 5 minuuttia.

Lisää viipaloitu banaani ja kuumenna. Viimeistele paahdetuilla cashewpähkinöillä. Tarjoa kokojyväpikariisin kanssa.

1 kommentti:

  1. Kiitos, juuri näitä arkiruokia minäkin kaipailen. Tätä minäkin kokeilen, vaikuttaa lupaavalta.

    VastaaPoista