Tiramisu on jälkiruokasuosikkimme, jonka teen useimmiten kakkuna. Tällainen pappilan hätävaran tyyppinen ratkaisu toimii myös. Tiramisussa käytetään savoiardikeksejä tai sokerikakkupohjaa. Pikaversioihin sekoitan vapaalla kädellä tuorejuustoa (joka tietysti kuuluisi olla mascarponea), kahvia, Amaretto-likööriä ja (tomu)sokeria. Kananmunavaahdot korvaan kermavaahdolla. Tuossa juustossa fuskaan joskus, mutta manteliköörissä luotan vain Amarettoon. Ja maut tasoittuvat, kun herkun tekee esim. päivää aikaisemmin. Nämä eivät vanhenneet niin kauaa.
Tässä ohje pikaversioiden sijaan "oikeaan" Tiramisuun.
Tässä ohje pikaversioiden sijaan "oikeaan" Tiramisuun.
Tiramisu (Ohje Maku)
8 annosta
2 1/2 dl espressoa tai vahvaa kahvia
1/2 dl mantelilikööriä
5 kpl munaa
1 dl sokeria
500 g mascarponejuustoa
200 g savoiardikeksejä tai sokerikakkupohjaa palasina
Pinnalle
1/4 dl kaakaojauhetta
Mausta jäähtynyt kahvi liköörillä.
Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri keltuaisten joukkoon ja vaahdota.
Sekoita keltuaisvaahtoon mascarpone. Lisää joukkoon valkuaisvaahto kevyesti nostellen.
Kasta yksitellen puolet kekseistä maustettuun kahviin ja asettele ne vuoan pohjalle sokeripuoli ylöspäin. Levitä päälle puolet juustoseoksesta. Toista keksi-mascarpone kerrokset.
Hunnuta tiramisu kaakaojauheella ja anna jälkiruoan tekeytyä jääkaapissa parista tunnista vuorokauteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti