Glögin kanssa on kiva natustella jotakin suolaista. Juustotankojen innoituksena toimivat italiaiset leipätikut eli grissinit, joskin grissinit ovat rapeampia. Voissa ja juustossa ei ole säästelty, niiden määrää voi pudottaa, jos haluaa tehdä arkisempia leivonnaisia.
Rosmariinijuustotangot
30 tankoa
2 ½ dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl kuivattua rosmariinia
150 g voita
2 ½ dl voimakasta juustoraastetta
vajaat 7 dl (hiivaleipä)vehnäjauhoja
pinnalle
kananmunaa voiteluun
½ dl juustoraastetta
rosmariinia
Lämmitä vesi ja lisää kuivahiiva, rosmariini, voi, juustoraaste ja osa jauhoista. Sekoita taikina ja alusta lisää jauhoja, jätä taikina pehmäksi. Kohota taikina noin ½ tuntia. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, jaa se kolmeen osaan ja edelleen 10 palaan, jotka leivot pitkiksi kapeiksi tangoiksi. Kohota ½ tuntia, voitele ja ripsi päälle juustoraastetta ja rosmariinia. Minä jätin kohotuksen ensimmäiseltä pelliltä n. 10 minuuttiin, koska en halunnut tankojen kohoavan kovin paljoa. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia kauniin ruskeiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti