En muista milloin olisin viimeksi tehnyt luumukiisseliä, liekkö koskaan. Riisipuuron taikka kermanokareen kanssa kiisseli sopii hienosti joulukuuhun. Pikku-Ukkokin tykkäsi tästä!
Luumukiisseli (ohje Pirkan)
1 pkt (227 g) luumuja
1 l vettä
1 dl sokeria
1 kanelitanko
muutama pala sitruunan kuorta
3 rkl perunajauhoja
1/2 dl kylmää vettä
1/2 sitruunan mehu
pinnalle sokeria
Mittaa vesi ja sokeri ja sekoita kunnes
sokeri sulaa. Lisää luumut ja jätä likoamaan muutamaksi tunniksi
tai yön yli. Nosta kattila liedelle ja lisää kanelitanko ja
huolella pestystä sitruunasta kuorimaveitsellä kuorittua keltaista
kuorta. Keitä hiljaa kunnes luumut ovat pulleita ja nousevat pintaan
(10 - 15 minuuttia).
Vedä kattila liedeltä ja nosta luumut
reikäkauhalla muutamaa kappaletta lukuunottamatta matalareunaiselle
tarjoiluvadille ja poimi sitruunankuoret ja kanelitanko pois. Vatkaa
loput luumut rikki liemessä, jotta saat enemmän makua liemeen.
Sekoita perunajauho kylmään
vesitilkkaan ja sekoita seos ohuena nauhana kiisseliliemeen. Nosta
kattila liedelle ja anna kiehahtaa parin kuplan verran.
Kaada kiisseli tarjoiluvadille luumujen
päälle. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoa
jäähtyneenä jälkiruoaksi maidon, kerman tai löysäksi vatkatun
kermavaahdon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti