sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Luumukiisseli

En muista milloin olisin viimeksi tehnyt luumukiisseliä, liekkö koskaan. Riisipuuron taikka kermanokareen kanssa kiisseli sopii hienosti joulukuuhun. Pikku-Ukkokin tykkäsi tästä!


Luumukiisseli  (ohje Pirkan)

1 pkt (227 g) luumuja
1 l vettä
1 dl sokeria
1 kanelitanko
muutama pala sitruunan kuorta
3 rkl perunajauhoja
1/2 dl kylmää vettä
1/2 sitruunan mehu
pinnalle sokeria

Mittaa vesi ja sokeri ja sekoita kunnes sokeri sulaa. Lisää luumut ja jätä likoamaan muutamaksi tunniksi tai yön yli. Nosta kattila liedelle ja lisää kanelitanko ja huolella pestystä sitruunasta kuorimaveitsellä kuorittua keltaista kuorta. Keitä hiljaa kunnes luumut ovat pulleita ja nousevat pintaan (10 - 15 minuuttia).

Vedä kattila liedeltä ja nosta luumut reikäkauhalla muutamaa kappaletta lukuunottamatta matalareunaiselle tarjoiluvadille ja poimi sitruunankuoret ja kanelitanko pois. Vatkaa loput luumut rikki liemessä, jotta saat enemmän makua liemeen.

Sekoita perunajauho kylmään vesitilkkaan ja sekoita seos ohuena nauhana kiisseliliemeen. Nosta kattila liedelle ja anna kiehahtaa parin kuplan verran.

Kaada kiisseli tarjoiluvadille luumujen päälle. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoa jäähtyneenä jälkiruoaksi maidon, kerman tai löysäksi vatkatun kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti