maanantai 28. marraskuuta 2011

Vaihteluksi jauhelihasta

Ainainen jauheliha tuppaa välillä kyllästyttämään. Tässä piristävä arkiruokaohje, jonka voi karitsan jauhelihan sijaan toteuttaa myös naudasta. Persikkaraita sopi mainiosti karitsan makuun, tätä ruokaa voin lämpimästi suositella! Ohje on marraskuun RuokaPirkasta.



























Kepakot

n. 500 g karitsan tai naudan vähärasvaista jauhelihaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vettä
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja
1 limetti
1/2 ruukkua ruohosipulia tai 3 - 4 kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
1/2 - 1 chilipalkoa
1 tl suolaa
1/2 rkl garam masala -maustesekoitusta 

Persikkaraita

1 tlk (200 g) turkkilaista jogurttia
2 säilykepersikan puolikasta tai 1 tuore persikka
1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna
1 rkl limetinmehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet ja vesi. Anna turvota hetken aikaa. Lisää muna, perunajauhot ja jauheliha. Purista limetinmehu ja jätä 1 rkl mehua persikkaraitaan. Hienonna ruohosipuli, kuoritut valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Sekoita limetinmehu, hienonnetut ainekset ja mausteet jauhelihan joukkoon tasaiseksi taikinaksi.Muotoile taikinasta öljytyin käsin tankoja ja työnnä niihin halutessasi varrastikut. Kypsennä kepakoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai parilassa välillä käännellen, kunnes liha on kypsää.


Valmista persikkaraita. Leikkaa persikka kuutioiksi ja hienonna mintunlehdet. Sekoita jogurtin joukkoon persikkakuutiot. Mausta mintulla, limetin mehulla, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoua couscousin tai riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti