maanantai 14. marraskuuta 2011

Mariannesuklaakakku

Käsityöpörriäinen on puraissut siihen malliin, etten oikein ehdi keskittymään keittiöpuuhiin. Käsityöt taas etenevät niin hitaasti ettei niistä ole kovin usein kerrottavaa. Isänpäivänä kuitenkin ryhdistäydyin ja leivoin. Mieheni pitää tummasta  suklaasta, joten raaka-ainevalinta oli selvä. Lisäksi hyväksi havaittu Maku-lehden pohjan ohje ei verottanut liikaa aikaa kutimilta. Kakun kohdalla ei voi puhua kevyestä, mutta on tämä ihan mielettömän hyvää. Tuoreiden marjojen aikaan olen täyttänyt pinnan marjoilla, jotka luovat illuusion keveydestä ja ovat upean näköisiä. Tällä kertaa kokeilin suklaakoristeiden tekoa sulattamalla suklaata pienessä minigrip-pussissa, jonka nurkkaan leikkasin pienen reiän ja pursotin suklaata ristikoksi. Suklaakoristeita pitääkin testata lisää.



























Mariannesuklaakakku

10 palaa

Pohja
250 g tummaa suklaata
150 g voita
2 dl sokeria
6 kpl munaa
3/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sitruslikööriä

Täyte
1 dl vispikermaa
½ prk maitorahkaa
½ pss Mariannecrush-rouhetta
½ tl vaniljasokeria
0,25 dl sokeria

Sulata paloiteltu suklaa ja rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hieman. Voitele ja jauhota (Ø 24–26 cm) irtopohjavuoka. Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhot siivilän läpi sekä hieman jäähtynyt suklaa ja sitruslikööri. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 180 asteessa 35–40 minuuttia. Jäähdytä kakku. Kakun keskusta vajoaa leivonnaisen jäähtyessä. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita rouhe ja mausteet. Levitä seos kakun pinnalle.

2 kommenttia:

  1. Tämä menee ehdottomasti to do -listalle! Tuo minigrip-suklaasulatus on kyllä kätevää tällaisissa pienissä erissä. Eikä jää ihan niin paljon nuoleskeltavaa leipurille...:)

    VastaaPoista