perjantai 25. marraskuuta 2011

Iltapalapiirakka

Suolaiset piirakat ovat siitä kivoja, että niihin voi laittaa kaikkea mitä kaapista löytyy. Tähän piirakkaan saa upotettua myös ylijäämäperunoita. Tein kokeeksi myös muutaman minipiiraan. Pienet piirakat onnistuvat muffinssivuuassa ja ovat mahdottoman söpöjä.






















Iltapalapiirakka 

Ruis-perunataikina

3 keitettyä perunaa
100 g voita
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl maitoa tai vettä

Soseuta perunat ja sekoita soseeseen muut aineet. Jos on aikaa anna taikinan levätä hetki jääkaapissa ja taputtele taikina voidellun uunivuuan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteessa  noin 10 minuutin ajan.

Täyte:
150 g kinkkua
1 paprika
1 sipuli (+nokare voita)
2 dl ruokakermaa
3 munaa
100 g juustoraastetta
suolaa
mustapippuria

Suikaloi kinkku, paprika ja sipuli. Kuullota sipulia hetken aikaa voissa. Sekoita munat, kerma ja puolet juustoraasteesta keskenään. Levitä kinkku, sipuli ja paprika esipaistetulle pohjalle. Lisää suola ja pippuri ja kermaseos. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Paista 200-asteessa kunnes piirakka on kauniin ruskea, 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti