torstai 27. lokakuuta 2011

Suklaatäytteiset pikkuleivät

Ympäröivä jouluinnostus alkaa näköjään vääjäämättä viemään minunkin ajatuksia keskitalveen. Olen joka vuosi yrittänyt tehdä osan joululahjoista itse, ruokalahjoja on  kiva tehdä ja myös saada. Pikkuleivät taikka piparkakut kauniissa rasiassa ovat ainakin yksi ruokalahjana hyvin toimiva idea. 

Chocoholisti (minä!) voisi tykätä näistä Pirkan ohjeilla tehtävistä rapeista ja ihanan suklaisista pikkuleivistä. Pikkuleipiin voi piilottaa lempisuklaataan, mutta maistuvat ne myös ilman suklaasydäntä. Ja mikä parasta, nämä valmistuvat nopsaan myös pienien apulaisten kanssa!


























Suklaatäytteiset pikkuleivät

125 g voita
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
suklaata täytteeksi

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-sokeriseoksen joukkoon.  Leivo taikinasta kaksi tankoa, jaa kumpikin 16 osaan. Paloittele suklaapalat. Pyöritä taikinapalat palloiksi siten, että kunkin pallon sisään tulee pala suklaata. Anna keksipallojen kovettua kylmässä puoli tuntia. Näin keksit eivät leviä uunissa paiston aikana. Paista 175 asteessa (10 -) 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti