Pyrin vähän heikolla menestyksellä tekemään kalaa kaksi kertaa viikossa. Aika säälittävästi raaka-aineeni on useinmiten joko pakastesei taikka tarjouslohi, koska en jaksa lähteä merta edemmäs kauppaan kunnon kalan perässä. Mantelikala on kuitenkin niin hyvää, että sitä voisi syödä joka viikko. Ohje täältä.
Mantelikala
3 annosta
400 g seitiä (pakaste)
3/4 dl korppujauhoja
1 dl mantelilastuja
2 dl ruokakermaa
3 tl sitruunankuoriraastetta
3 rkl tuoretta tilliä (silputtuna)
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Ota kala sulamaan puolisen tuntia ennen ruoanvalmistusta. Sekoita korppujauhot ja mantelilastut kermaan. Jätä pieni osa mantelilastuista koristeluun. Mausta seos sitruunankuorella ja tillillä, anna turvota noin 5 minuuttia. Nosta kalapalat uunivuokaan. Mausta kala sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Levitä kalan päälle manteliseos, ripottele pintaan loput mantelilastut ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Tarjoa kalan kanssa keitettyjä perunoita tai perunamuusia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti