Hyvää, helppoa ja halpaa kasvisruokaa, joka mielestäni päihittää mennen tullen perinteisen jauhelihaversion. Ohje on Maku-lehden.
Soijarouhe-makaronilaatikko
5 dl vettä
1 kpl kasvisliemikuutiota
2 dl soijarouhetta
300 g täysjyväpastaa
1 kpl sipulia
1 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
1 rkl mausteseosta (jauheliha)
1/2 rkl paprikajauhetta
7 dl kevytmaitoa
2 kpl munaa
50 g juustoa (raastettuna)
Kiehauta vesi ja liemikuutio. Keitä soijarouhetta liemessä noin 5 minuuttia. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Hienonna sipulit. Kuumenna rasva pannulla. Paista sipuleita ja valutettua soijarouhetta hetki. Mausta. Sekoita maustettu soijarouhe makaronien joukkoon, ja kumoa seos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Sekoita maitoon munat ja kaada makaroniseoksen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja halutessasi tomaatteja. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Olen unohtanut kiittää, että palautit mieleen tämän unohduksissa olleen mainion tuotteen. Laatikosta tuli hyvää!
VastaaPoistaHauskaa, että voin puolestani muistutella =) Tämä on kyllä yllättävän hyvää ja halpaa.
VastaaPoista