maanantai 5. syyskuuta 2011

Krokotiilikakku

Prinssimme täytti yhden vuoden ja muuttui näin virallisesti vauvasta taaperoksi. Pieni sankari oli innoissaan lahjapakettien naruista, leluista ja koolle kokoontuneista ystävistä. Kakkuakin maistettiin vaikkei se tainnut pikku-ukon mielestä kuitenkaan korvapuustia, joka on siis lahjomattoman maistelijan suosikki, päihittää.

Minulla on ollut pitkään mielessä testata marsipaanikakkua, jonka pääsin nyt toteuttamaan krokokakun muodossa. Muoto kakkuun on otettu lasten palapelistä, josta pikku-ukon täti piirsi mallin leivinpaperille. Pohjan tein kääretorttulevyistä, josta leikkasin mallin avulla oikean muotoiset levyt. Kakun pinnalle tuli marsipaanin alle kreemi, sillä ilman sitä kakkua ei voi tehdä ennakkoon, muuten marsipaani kupruilee. Kreemi  ja marsipaani ovat tosi makeita, joten vastaavasti täytettä ei kannata juurikaan sokeroida. Ohjeet ja muutenkin monta vinkkiä sain Keittiöapinalta, jolle erityiskiitos konsultaatioista! Ja kuvaamisesta sen verran, että se kannattaisi tehdä ennakkoon...



















Krokotiilikkakku

Pohja (tässä kakussa siis tein näitä pohjia kolme eri):
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos varovasti käännelle muna-sokerivaahdon joukkoon. Paista 225 asteessa n. 6 minuuttia.

Täyte:
2-3 dl omenasosetta
4 dl vispikermaa
2 prk omena-kanelirahkaa (tai maustamatonta rahkaa, ripaus kanelia, 1 tl vaniljasokeria, maun mukaan sokeria)
3 liivatetta
tilkka omenamehua

Kostutukseen: omenamehua tai vaniljasokerilla maustettua maitoa

Liota liivatteita vedessä noin viisi minuuttia. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Liota liivatelehdet tilkkaan kuumaa omenamehua. Sekoita liivatteet rahkan joukkoon ja lisää kermavaahto.

Leikkaa kääretorttulevystä muotin avulla krokotillin pää. Muista kostuttaa pohjalevyn. Lisää kerroksittain omenasosetta ja kerma-rahkatäytettä.

Päälle:
115 g margariinia
½ pkt tomusokeria
½ tl vaniljasokeria
1 tl kiehuvaa vettä
marsipaania

Valmista kreemi. Sekoita sähkövatkaajalla margariini, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää kuuma vesi. Levitä kreemi kakun päälle. Kaulitse marsipaani isoksi levyksi ja nosta kakun päälle. Siisti reunat. Koristele haluamallasi tavalla. Koristele kakku marsipaanilla.

Krokokakun silmät ovat vaahtokarkkimassaa ja mustat osat muotoiltu Kick-lakritsitoffeepatukasta.







2 kommenttia: