Borssikeitto on herkullinen syyskeitto, kiireinen tekee keiton pakastesuikaleista, vähän vähemmän kiireinen pilkkoo tuoreita juureksia. Päälle nokare ranskankermaa, smetanaa tai maustatonta tuorejuustoa ja maiskis.
Borssikeitto (ohje HS)
(4 annosta)
400 g raakoja punajuuria
2 sipulia tai punasipulia
2 porkkanaa
250 g valkokaalia
2 rkl voita
1 l liha- tai kasvislientä
1-2 rkl punaviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl silputtuja yrttejä:
timjamia, rakuunaa, rosmariinia
(200 g esimerkiksi savulihaa ohuina suikaleina tai jauhelihaa tai nakkeja)
Pese ja kuori juurekset. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa. Suikaloi myös valkokaali. Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki. Älä ruskista. Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia. Mausta keitto makusi mukaan, hauduta vielä hetki ja tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa. Mikäli haluat lisätä keittoon suikaloitua lihaa, lisää kypsä liha mausteiden kanssa yhtä aikaa ja kuumenna keitto höyryäväksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti