tiistai 9. elokuuta 2011

Vadelmaruukut

Tällaisia ruukkuja voi tehdä myös taikinoimalla vuuan pohjan, mutta pikaversio syntyy kaaviloimalla pelkkä kansi. Leivonnainen ei ole kovin kuvauksellinen, mutta hyvän makuinen. Ruukkuun voi piilottaa vaikkapa marjoja, hauska yhdistelmä syntyi vadelmista ja vaniljahalvasta. Halva tehdään seesaminsiemenistä ja on itämaiden makeinen. Halvaa täytyy ehdottomasti testata lisää leivonnassa. Vinkkaattehan, jos teillä on hyviä halvareseptejä!

Vadelmaruukut  
(Bergius : suosituimmat kotileivonnaiset)

kansi:
125 g voita
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl maitoa tai vettä

Täyte:
600 g vadelmia
2 rkl perunajauhoja
½ dl sokeria (tai maun mukaan)
150 g vaniljahalvaa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää kuivat aineet ja neste ja sekoita. Laita puoleksi tunniksi jääkaappiin kovettumaan.

Levitä marjat pyöreän (halkaisija n. 25 cm tai neljään pieneen annosvuokaan) pohjalle. Ripottele marjoille perunajauhot ja sokeri (tai käytä hillosokeria jolloin perunajauhot voi jättää pois) ja murustele halva päälle.

Kauli taikinasta kansi / kannet ja nosta kansi kaulinta apuna käyttäen marjojen päälle. Voitele kansi kananmunalla ja paista 200 asteessa n. puoli tuntia, kunnes kansi on saanut kauniin värin.

Tarjoa haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti