perjantai 26. elokuuta 2011

Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Perjantaimättönä voi näin syksyllä tarjota punajuuri-vuohenjuustosalaattia. Kaveriksi punaviiniä ja rapeakuorista hiivaleipää. Yhdistelmä on ihan uskomattoman hyvä, joten kokeilkaa ihmiset, kokeilkaa!







Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

n. 4 hengelle

3 (n. 350 g) tuoretta punajuurta
n. 1 l vettä
1 tl suolaa
ruukku rucolaa
1 kerä- tms. salaatti
1 pkt vuohenjuustoa
cashewpähkinöitä
hyvää balsamiviinietikkaa
kylmäpuristettua oliiviöljyä

Pese punajuuret. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, lisää suola ja punajuuret. Anna kiehua kannen alla 30 - 40 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Kaada keitinvesi pois ja täytä kattila kylmällä vedellä. Kuori punajuuret. Revi salaatti ja rucola vadille.  Leikkaa punajuuret ja vuohenjuusto viipaleiksi ja ryhmittele ne limittäin vadille. Paahda cashewpähkinöihin väriä kuivalla pannulla ja ripottele salaatin päälle. Viimeistele balsamiviinitetikalla ja oliiviöljyllä.

1 kommentti:

  1. Tätä vois tosiaan kokeilla. Valitettavasti tiedän jo valmiiksi, että tenavat ei syö... :(
    Blogissani on sinulle tunnustus.

    VastaaPoista