Ostin muutama päivä sitten ekan kerran tälle kesälle kotimaisia mustikoita. Niistä osa päätyi mustikkarahkapulliin. Ihania! Vaniljakreemijauhetta löytyy Citymarketin leivontahyllystä, sieltä mistä kuivahiivat ja leivontakoristeetkin. Rahkatäytettä (ohje Kodin Kuvalehden) kannattaa laittaa ihan reilusti, kuvissa olevissa sitä on turhan nuukasti.
Mustikkarahkapulla
n. 30 kpl
½ l pullataikina vehnäjauhopussin ohjeen mukaan
Rahkatäyte
500 g maitorahkaa
2½ dl kuohukermaa
50 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
50 g vaniljakreemi – jauhetta
1 rkl maissitärkkelystä
tuoreita mustikoita
Voiteluun muna
Valmista taikinan kohotessa täyte sekoittamalla kaikki täytteen aineet keskenään. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa siitä ilmat pois. Muotoile taikinasta pitkä pötkö ja jaa se noin 30 tasakokoiseksi palaksi. Pyörittele palat pulliksi ja nosta taikinapallot harvakseltaan leivinpaperin päälle uunipellille nousemaan. Kun taikinapallot ovat nousseet hetken aikaa, paina ne esimerkiksi vesilasin tasaisella pohjalla keskeltä litteiksi. Voitele reunat huolellisesti munalla. Lusikoi rahkatäytettä reilusti syvennykseen ja ripottele pinnalle haluamasi määrä mustikoita. Paista rahkapullat uunin keskitasolla pullien koosta riippuen 200 asteessa. Isompia pullia noin 25 minuuttia ja pienempiä 15- 20 minuuttia.
Nam, näitä täytyy kokeilla! Kotimustikat alkavat olla ihanan pulleita ja tänä vuonna satoa riittäisi jo ehkä leivontaankin asti:)
VastaaPoista