Suklaahippukeksien ohjeita on tuhansittain. Taisin löytää yhden parhaimmista Pullahiiren blogista. Tuolla sokerimäärällä ei tosiaan voi kovin paljon pieleen mennä. Lopputulos on sisältä sitkeä ja päältä rapsakka, jos ei paista keksejä liikaa. Ja jos paistaa liian kauan niin ei hätää, myös kauttaaltaan rapeat keksit häviävät alta aikayksikön.
Suklaahippukeksit / Chocolate chip cookies
(n. 25 kpl)
225g voita (jos suolatonta, niin lisää 1 tl suolaa)
2 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
1 dl ruokosokeria
2 munaa
7 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
150g maitosuklaata
Vatkaa sokerit ja pehmeä voi keskenään. Lisää joukkoon munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon vatkaimella kevyesti vatkaten. Lisää lopuksi joukkoon rouhittu suklaa. Pyörittele taikina palloiksi (noin pingispallonkokoisiksi) leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 15-18 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti