Brita-kakku on suosikkini, jota teen ympäri vuoden erilaisin täyttein. Kakku kootaan taikinalevystä, jonka päällä on marenkikerros. Jos tämä on vielä kokeilematta niin suosittelen tarttumaan vatkaimen varsiin heti . Brita-kakku voisi olla myös sopiva vaihtoehto täytekakkujen tekoa pelkääville sukulaisilleni, kakkua ei nimittäin tarvitse koristella muuten kuin kaatamalla päälle marjoja taikka hedelmiä. Täytteenä olevaa raparperisosetta löytyy Pirkkana kaupan hedelmä- ja vihannesosastolta, toki sitä voi keittää itsekin. Tämä oli niin hyvää, että kuvaamisen kanssa meinasi tulla hoppu, pieni pala saatiin kuitenkin ikuistettua.
Raparperi-mansikkabrita
(pohjan ohje Maku)
Pohja
125 g voita tai leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
1 dl sokeria
3 kpl keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kevytmaitoa
Pinnalle
3 kpl valkuaista
1 1/2 dl sokeria
0,75 dl mantelilastuja
Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Voitele leivinpaperi. Levitä taikina sen päälle uunipannun kokoiseksi levyksi.
Raparperi-mansikkatäyte
2 dl vispikermaa
1 pötkö Pirkka rapaperisosetta
250 g tuoreita mansikoita kevyesti survottuna
1 prk rahkaa
50 g valkosuklaata rouheena
1 tl vaniljasokeria
sokeria
päälle
250 g mansikoita
Vaahdota kerma. Sekoita kaikki aineet keskenään ja sokeroi makusi mukaan.
Puolita jäähtynyt kakkulevy. Nosta toinen puolikas tarjoiluvadille. Levitä päälle täyte. Nosta toinen kakkulevy päälle ja kaada kokonaiset tai pilkotut mansikat kakun päälle. Tarjoa kakku heti.
Tämä on niiiiiiin hyvää!:)
VastaaPoista