sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Kesäkurpitsa-tomaattihöystö

Minulla oli opiskeluaikoina viljelypalsta, josta saimme kesäkurpitsaa niin paljon, että ennen totaalista kyllästymistä tuli aines todettua erittäin monipuoliseksi. (Palstan paikalla on nykyään Bauhaus, kaupungistumista ei voi estää.) Kokeilkaapa vaikka seuraavaa  arkiruokaohjetta broilerin leikkeiden kanssa. Jugurttikastike sopii hyvin seuraan ja annoksen viimeistelee pari siivua mozzarellaa. Käytin jugurttikastikkeeseen tavallista maustamatonta jugurttia, jota valutin kymmenisen minuuttia suodatinpussissa saadakseni enimmän vetisyyden pois. Ohje on täältä.








Kesäkurpitsa-tomaattihöystö

Tomaattikastike
  
2 tlk tomaattimurskaa
1 dl appelsiinimehua
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa
2 rkl öljyä
tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria

Ruskista kesäkurpitsaviipaleet erikseen. Pehmitä sipulisilppu ja valkosipulit öljyssä. Lisää tomaattimurska, mehu, muut mausteet ja anna hautua 15 minuuttia. Lisää ruskistetut kesäkurpitsaviipaleet viimeiseksi.

Jugurttikastike

1 prk bulgarian ruokajugurttia
nippu tuoretta minttua
2 rkl sitruunan mehua
pippuria
suolaa
ripaus sokeria

Jugurttikastike valmistuu helposti sekoittamalla kaikki aineet ja antamalla kastikkeen tekeytyä hetki jääkaapissa.
Tarjoile broilerin leikkeiden kanssa, viimeistele annos mozzarellalla tai parmesaanilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti