Raparperien kasvamista odotellessa värkkään jälkiruokia nektariineista ja persikoista. Hedelmiä voi paistaa hyvin ilmankin marinointia, mutta vaihteeksi tai kovin happamien hedelmien taittamiseksi marinadi on paikallaan. Käytin sitruunamehua ja vaniljasokeria, ohje toimi niinkin.
Marinoidut grillatut nektariinit (ohje HS)
6–8 kypsää persikkaa tai nektariinia
Marinadi:
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 limetin mehu
1 vaniljatanko
Puolita persikat tai nektariinit ja poista samalla kivet. Mittaa kattilaan vesi, sokeri, limetin mehu ja halkaistu vaniljatanko siemenineen. Sekoita seosta samalla kuumentaen. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia ja nosta kattila liedeltä. Kaada hieman jäähtynyt seos hedelmille ja anna marinoitua noin 15 minuuttia. Grillaa hedelmiä välillä käännellen 3–5 minuuttia. Nosta hedelmät lautasille ja valele niitä vielä marinadilla. Tarjoile vaniljajäätelön kera.
Marinoidut grillatut nektariinit (ohje HS)
6–8 kypsää persikkaa tai nektariinia
Marinadi:
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 limetin mehu
1 vaniljatanko
Puolita persikat tai nektariinit ja poista samalla kivet. Mittaa kattilaan vesi, sokeri, limetin mehu ja halkaistu vaniljatanko siemenineen. Sekoita seosta samalla kuumentaen. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia ja nosta kattila liedeltä. Kaada hieman jäähtynyt seos hedelmille ja anna marinoitua noin 15 minuuttia. Grillaa hedelmiä välillä käännellen 3–5 minuuttia. Nosta hedelmät lautasille ja valele niitä vielä marinadilla. Tarjoile vaniljajäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti