Harrastimme lähiseutumatkailua ja veimme pienen poikamme katsomaan kanoja läheiselle luomutilalle. En tiedä kuinka paljon pikkujätkä kotkotuksesta ymmärsi, mutta äiti sai matkaansa luomukauraryynejä ja -kananmunia, joten matkailu ja ruoka saatiin taas yhdistettyä.
Ihana olisi ollut valmistaa reissun päälle kesäkeitto tilan vihanneksista, mutta vielä pitää malttaa hetki mielensä ja luottaa länsinaapurista tuotuihin perunoihin ja kukkakaaliin. Lisäsin kesäkeittoon vielä 400g pakasteseitä ruokaisuuden takaamiseksi. Ja jälkkäriksi muurinpohjalättyjä luomukananmunista.
Kesäkeitto (HS)
5 dl vettä
1 tl merisuolaa
3 porkkanaa
5 uutta perunaa
½–1 kukkakaalia
2 dl herneitä tai 2 kourallista pieniä sokeriherneitä palkoineen
6 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
valkopippuria, suolaa
2 rkl voita
2 rkl tilliä
Keitä vesi ja lisää suola. Pese perunat hyvin. Kuori porkkanat ja paloittele molemmat. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää paloitellut kukkakaalit ja herneet ja jatka keittämistä vielä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset ovat lähes kypsiä. Sekoita maito ja jauhot keskenään ja lisää suurus keittoon, jatka keittämistä vielä noin 10 minuuttia. Mausta sokerilla, valkopippurilla ja voilla, lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele keiton pinnalle hienonnettua tilliä.
Muurinpohjalätyt
1 l maitoa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
2 - 3 dl vehnäjauhoja
2 dl ohrajauhoja
paistamiseen voita
Sekoita kaikki aineet ja paista voissa. Kannattaa sekoittaa jauhot ensin puolikkaaseen maitomäärään, niin taikinaan ei tule jauhopaakkuja. Tarjoa jäätelön ja hillon kanssa.
Ihanaa kesäruokaa! Aurinkoa ja lähestyvää lomaa odotellessa on hyvä virittäytyä tunnelmaan kesäpostauksia lukemalla:)
VastaaPoista