tiistai 21. kesäkuuta 2011

Hei hoi hauki

Hei hoi hauki, avaa leukasi ammolleen
Tervehdi vesihiisiä,
Maista meritunnelmaa
Hei hoi hauki, tervetuloa Tukholmaan
Kansallisilla kalapäivillä
Sinut parhaana palkitaan

Länsinaapurin kansallisten kalapäivien parasta ystävämme Lapinmies nimittää jänkhäkoiraksi. Minäkään en Esox luciusta oikein hyvänä ruokakalana pidä. Haukibravuurini on haukipullat, jossa ei taatusti ole ruotoja ja jotka ovat parasta mitä minä hauesta aikaan saan. Hyviä reseptejä ja vinkkejä otetaan mielellään vastaan!



















Haukipullat

1 iso sipuli
1 rkl voita
½ kg haukifilettä
½-1 punttia tuoretta tilliä
1 dl korppujauhoja
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 rkl sitruunamehua
suolaa
pippuria

paistamiseen voita

Kuori ja leikkaa sipuli paloiksi ja pehmennä voissa. Jauha haukifileet, sipulit ja tillit  lihamyllyssä kahteen kertaan. Lisää kermassa turvotetut korppujauhot, munat ja mausteet ja sekoita mureketaikina Paista paistinpannulla koepulla ja lisää tarvittaessa mausteita. Paista pullat tai pihvit runsaassa voissa paistinpannussa. Tarjoa uusien perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.


Kermaviilikastike
1 tlk kermaviiliä
1 rkl viinietikkaa tai sitruunanmehua
1 tl sokeria
suolaa
1/2 - 1 dl tilliä, persiljaa, ruohosipulia tai basilikaa silputtuna



Sekoita kaikki aineet.






4 kommenttia:

  1. Hyvältä vaikuttaa !
    Onkos tää nyt sitä lähiruokaa ?
    T: Arska

    VastaaPoista
  2. Hauen osalta joo! Vielä kun potaatit olisi omalta maalta niin kelpaisi =)

    VastaaPoista
  3. Syötiin juhannuksena maukkaita haukimurekepihvejä, anopin tekemiä. Juhannuskiireiden keskellä ohjeen kirjoittaminen jäi, mutta vinkkaan kun saan sen itselleni!

    VastaaPoista
  4. Kireät siimat ovat viime aikoina tuottaneet lähinnä haukea, joten uudet ohjeet ovat kovin tervetulleita!

    VastaaPoista