Hei hoi hauki, avaa leukasi ammolleen
Tervehdi vesihiisiä,
Maista meritunnelmaa
Hei hoi hauki, tervetuloa Tukholmaan
Kansallisilla kalapäivillä
Sinut parhaana palkitaan
Länsinaapurin kansallisten kalapäivien parasta ystävämme Lapinmies nimittää jänkhäkoiraksi. Minäkään en Esox luciusta oikein hyvänä ruokakalana pidä. Haukibravuurini on haukipullat, jossa ei taatusti ole ruotoja ja jotka ovat parasta mitä minä hauesta aikaan saan. Hyviä reseptejä ja vinkkejä otetaan mielellään vastaan!
Haukipullat
1 iso sipuli
1 rkl voita
½ kg haukifilettä
½-1 punttia tuoretta tilliä
1 dl korppujauhoja
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 rkl sitruunamehua
suolaa
pippuria
paistamiseen voita
Kuori ja leikkaa sipuli paloiksi ja pehmennä voissa. Jauha haukifileet, sipulit ja tillit lihamyllyssä kahteen kertaan. Lisää kermassa turvotetut korppujauhot, munat ja mausteet ja sekoita mureketaikina Paista paistinpannulla koepulla ja lisää tarvittaessa mausteita. Paista pullat tai pihvit runsaassa voissa paistinpannussa. Tarjoa uusien perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Kermaviilikastike | |
1 tlk kermaviiliä
1 rkl viinietikkaa tai sitruunanmehua
1 tl sokeria
suolaa
1/2 - 1 dl tilliä, persiljaa, ruohosipulia tai basilikaa silputtuna
| |
Sekoita kaikki aineet. | |
Hyvältä vaikuttaa !
VastaaPoistaOnkos tää nyt sitä lähiruokaa ?
T: Arska
Hauen osalta joo! Vielä kun potaatit olisi omalta maalta niin kelpaisi =)
VastaaPoistaSyötiin juhannuksena maukkaita haukimurekepihvejä, anopin tekemiä. Juhannuskiireiden keskellä ohjeen kirjoittaminen jäi, mutta vinkkaan kun saan sen itselleni!
VastaaPoistaKireät siimat ovat viime aikoina tuottaneet lähinnä haukea, joten uudet ohjeet ovat kovin tervetulleita!
VastaaPoista