sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Grillikylki ja coleslaw

Pidän perinteisestä paksusta grillikyljestä, jota ensin keitetään huolella pari tuntia ja sitten grillataan. Grillikyljen ohessa maistuu kaalisalaatti amerikan malliin. Raastesalaatista on varmaan tuhansia versiota, minusta tämän tekee erityisen hyväksi rusinat.


















Grillikylki

n. 2 kg maustamatonta grillikylkeä
vettä


Grillikyljen kastike

25 g voita
2 valkosipulinkynttä
2 tl sinappia
1 dl tomaattipyrettä (pyrettä voi halutessaan jatkaa ketsupilla)
1 rkl soijakastiketta
2 rkl fariinisokeria
suolaa


Keitä kylkeä 1½-2 tuntia, kunnes luut alkavat olla irtoamaisillaan lihasta. Kuullota murskatut valkosipulinkynnet voissa ja lisää muut mausteet kastikkeeseen. Viipaloi kylki luiden välistä, sivele grillauskastikkeella ja ota nopeasti väri lihan pintaan grillissä.

Coleslaw (Hyvä Terveys -lehti)

1 salottisipuli
2 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
1 tl sokeria
½ tl rouhittua mustapippuria
1 porkkana
5 dl kaalia raasteena
2 rkl (valkosipuli)majoneesia
2 rkl maustamatonta jogurttia
paahdettuja pähkinöitä tai auringonkukansiemeniä
rusinoita

Silppua sipuli ja pehmitä sitä hetki sitruunamehussa. Sekoita raasteet ja mausta. Anna maustua muutama tunti ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti