Pitaleivät voi täyttää mieleisillään täytteillä, joten ne maistuvat kaikille. Tällä kertaa tein grahampitaleipiä broileritäytteellä, hyvä leipien ohje pelkistä vehnäjauhoista löytyy Keittiöapinalta. Timjaminen broikku sopii leipiin hyvin ja kasviksia voi pilkkoa sekaan maun mukaan.
Grahampitat (ohje Suosituimmat kotileivonnaiset)
5 dl vettä
60 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
2 rkl öljyä
2 ½ dl grahamjauhoja
10 dl vehnäjauhoja
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, sokeri, öljy ja grahamjauhot. Lisää vehnäjauhot pienissä erissä ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Grahamjauhojen karkeudesta riippuen vehnäjauhoja voi joutua vähentämään tai lisäämään. Kohota noin tunnin ajan. Leipo 10-13 noin cm paksuisia läpysköitä ja kohota taas n. 15 minuuttia. Paista 250 asteessa, kunnes leivät saavat väriä (8-10 min), tarpeeksi kuuma uuni on edellytys taskun muodostumiselle.
Tsatsiki (ohje Pirkka)
1 (200 g) kurkku
1 - 2 valkosipulinkynttä
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl juoksevaa hunajaa
suolaa
Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Pane raaste siivilään ja painele ylimääräinen neste pois. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Broileritäyte
n. 500 g maustamattomia broilerin suikaleita (kannattaa suikaloida itse)
2 rkl sitruunamehua
1 tl timjamia
½ tl roseepippuria
suolaa maun mukaan
Suikaloi broileri, paista pannussa ja mausta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti