Puutarhani nurkassa on nyt pieni raparperipenkki, kiitos naapurin, jolta taimi liikeni. Eilen istutettu kasvi on tänään kovin heikon näköinen, joten kuvaa ei tee mieli ottaa. Luotan kuitenkin juurien vahvuuteen ja siihen, että satoa kesän mittaan saadaan. Tässä muffinssit oman maan raparpereista, aikas hyvä ohje.
Raparperi-kookosmuffinssit
(ohje Pirkka)
15 kpl
(ohje Pirkka)
15 kpl
200 g voita tai leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 dl maustamatonta jogurttia
n. 2-4 dl raparperipaloja (muffinsseista tulee aika kosteita tuolla 4 dl, vähempikin siis riittää)
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää jauhoseos taikinaan. Kaada jogurtti ja raparperipalat joukkoon varovasti sekoittaen. Jaa taikina 15 muffinivuokaan. Paista 200 asteessa n. 20 min.
Meillä on aina siirto/jakokesänä raparperi tuottanut vähän heikosti, mutta seuraavana vuonna rehottanut keväästä asti. Että kannattaa alkaa jo keräillä niitä raparperireseptejä varastoon:) Tätä ohjetta täytyy kokeilla, perhe tykkää kookoksesta ja äiskä raparperien pilkkomisesta!
VastaaPoistaYöllinen vesisade on pelastanut hieman tilannetta, muutama lehtivarsi oli jo nyt aamulla vähän terhakammassa kunnossa. Laitoin vielä ympärille mansikantaimia (raparperiahan tulee syötyä siihen tahtiin, ettei ehdi valtautumaan ;)), ihanaa!
VastaaPoista