sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Lohimedaljongit

Kalan paistaminen sisällä hajustaa kodin pariksi päiväksi. Siksi heti säiden salliessa  ryhdymme parilointipuuhiin kesäkeittiössä. Lohimedaljongit ovat näyttävät näköisiä ja helppoja valmistaa. Erämiehen rouvalle ei tähän hommaan kaupan kirjolohi kelpaa, eikä ihan rehellisyyden nimissä norjalainen lohikaan  tuoreimmasta päästä ole. Merilohi sopii kuitenkin rakenteensa puolesta mielestäni grillaamiseen paremmin. Lisukkeena tässä oli ihania parsakääröjä, jotka löytyvät Keittiöapinan blogista, salaattia sekä vuohenjuustopatonkisiivuja.


















Lohimedaljongit

Lohifilee (n. 1 kg) 
suolaa, sitruunapippuria

Poista ruodot ja rasva. Leikkaa fileeseen noin 3 cm  päähän päädystä viilto nahkaan saakka, mutta ei läpi. Leikkaa taas 3 cm päästä tällä kertaa nahka poikki ja avaa kala perhosen muotoon. Mausta suolalla (jos käytät suolatonta sitruunapippuria) ja sitruunapippurilla. Kypsennysaika riippuu kalan paksuudesta, periaatteessa pari minuuttia per puoli riittää, mutta tapaan kypsentää lohta aina kauemmin eli liikaa Paista ensin avonainen puoli alaspäin, jotta medaljonki pysyy paremmin kasassa. Medaljongit voi paistaa myös pannulla taikka uunissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti