Kirsikkapuiden kukinta teki ajankohtaiseksi viime vuotisen hillosadon tuhoamisen. Herkkuleivokset nautittiin ulkona kevätkukkijoita ihmetellessä.
Kirsikkaleivokset (ohje HS)
Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kaakaojauhetta
Kostutus:
kirsikkalimua, maitoa tms.
Väliin:
1 prk (n. 300 g) kirsikkahilloa
1 dl vispikermaa + 100 g tuorejuustoa
sokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperille tai keittiöpyyhkeen päälle. Paina jäähtyneestä pohjasta pyöreitä leivosaihioita leivosrenkaalla kaksi kappaletta leivosta kohden. Jätä pohjaosa leivosrenkaan pohjalle ja nosta renkaat tarjoiluvadille. Kostuta kirsikkalimulla. Levitä kostutetulle pohjalle kirsikkahilloa. Vaahdota vispikerma, sekoita joukkoon tuorejuusto, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Nosta vaahtoa hillon päälle. Nosta pinnalle toinen leivospohja, kostuta. Nosta leivosrengas pois ja koristele kermalla ja suklaakonvehdeilla tai -rouheella.
Noitapa täytyy kokeilla!
VastaaPoista