Tykkään kovasti luisesta lihasta ja karitsan kyljykset grillattuna ovat kyllä gourmeeta. Kiitän taas Keittiöapinaa inspiraatiosta ja ohjeista, jonka olen lennokkaasti kopioinut suoraan =) Meillä syötiin taas sitä pakasteesta löytyvää tuontitavaraa, joskus vielä pääsen halliin kotimaisen lampaan lihan hakuun.
Kuvassa taustalla pilkottava yrttiöljy kannattaa pyöräyttää kyljysten ja salaatin kaveriksi. Tiesittekö muuten, että muualla euroopassa käyttävät meikäläisten suosimaa kähäräpersiljaa koristekasvina ja lehtipersiljaa ruuanlaittoon! Puutarhapörriäisen makuaisti on tässä asiassa yhtenevä eurooppalaisten kanssasiskojen kanssa.
Karitsan kyljykset
n. 4 kyljystä / ruokailija
Marinadi:
0,5 dl öljyä
2 rkl soijakastiketta
4-5 valkosipulin kynttä
tuoreita tai kuivattuja yrttejä
1 tl hunajaa
Sekoita marinadin ainekset ja sivele lihalle. Anna maustua kylmässä yön yli (tai ainakin useita tunteja). Ota liha ainakin tuntia ennen valmistamista huoneenlämpöön. Grillaa kokonaisena rivinä. Ota väri lihaan, pudota lämpöä ja kypsennä lihalämpömittarin avulla liha 60-65 asteeseen. Leikkaa rivi kyljyksiksi.
Yrttiöljy
ruukku tuoretta (esim) basilikaa, rucolaa ja persiljaa
yksi valkosipulin kynsi
rypsiöljyä (n. 1 dl)
ripaus suolaa
pari ruokalusikallista sitruunamehua tai valkoista balsamico
ripaus sokeria tai hunajaa
Sekoita kaikki aineet sauvasekoittimella ja mausta.
Lopussa jäi vain luut käteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti