torstai 19. toukokuuta 2011

Juu juu juustossa löytyy

Puhuimme ystäväni kanssa muutama päivä sitten kotijuustoista ja niiden helpoimmasta variaatiosta eli piimäjuustosta. Kotijuusto sopii karppaajan tai laihduttajan ruokavalioon, sillä proteiinimäärä on reilu ja maidon kalsium estää jossain määrin rasvan imeytymistä kroppaan. Kaiken lisäksi juusto on helppo tehdä, raikasta ja hyvää, joten ihmettelimmekin miksi juustoa tulee tehtyä niin harvoin. Piimäjuustosta saa munajuustoa lisäämällä munien määrää (tässä versiossa käytin 4 kananmunaa) ja juustomuotin voi tarvittaessa korvata siivilällä. Minulla on hieno kotimaisen käsityön taidonnäyte, sormiliitoksin tehty muotti.


Piimä- / Munajuusto

3 l maitoa
1 l piimää
1 tl suolaa
2 munaa (Munajuustoon munia 4-8 kpl)

Kuumenna maito lähes kiehuvaksi. Vatkaa munien rakenna rikki ja lisää piimä niiden joukkoon. (Aivan tuoretta piimää voi pitää tovin aikaa huoneenlämmössä.) Sekoita piimä-munaseos maitoon. Nostele juustomassa kostutetulla harsolla vuorattuun juustomuottiin tai siivilään, suolaa ja laita kevyen painon alle valumaan yön ajaksi kylmään. Kumoa juusto.

Juusto maistuu leivän päällä, kalojen kanssa, tomaatin ja basilikan seurana, marjojen kanssa, oikeastaan mielikuvitus on vain rajana. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti