sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Daim-muffinssit

Satuin löytämään viimeinkin kauan haeskellun silikonisen minimuffinssivuuan ja uuttaa vuokaa piti tietty  testata vapun vieton lomassa. Olen erittäin epäileväinen sellaisten ohjeiden suhteen, joissa mitään ei vaahdoteta taikka vatkata. Kiireessä uskaltauduin kuitenkin kokeilemaan tällaista kaikki aineet sekaisin ohjetta ja tämähän toimi ihan tosi hyvin! Jättämällä kaakaojauheen tai karkkirouheen pois, voi perustaikinaa muunnella määrättömiin. Daim kyllä sopi näihin hyvin ja tiukkaa teki, että sain kuvan ennen kuin nämä olivat tuhottu. Ohje on muokaten täältä.  Taikinasta tulee 12-15 normaalia muffinssia, mimivuokaan annos oli hieman suuri.

 



















Daim-muffinssit 

2 munaa
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 rkl perunajauhoa
2,5 dl vehnäjauhoa
2 rkl kaakaojauhetta
0,75 dl maitoa (tai muuta nestettä)
100 g voita
1 tupladaim-pötkö rouheena

Sekoita munat ja sokeri keskenään (riittää että munien rakenne rikkoutuu) ja lisää kaikki muut aineet. Rakeet sulavat ja osittain imeytyvät taikinaan. Jaa taikina muffinssivuokiin (12-15 kpl). Paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia.

Ja tässä vielä muutama otos viikonlopulta.

1 kommentti:

  1. Oi, varmasti ihania muffinsseja! Daim on tosi hyvää!
    Mä rakastan kaikkia tuollaisia "sekoita ja kippaa vuokaan"- ohjeita. Varsinkin lasten kanssa on kiva toteuttaa moisia. :)

    VastaaPoista