keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Raparperipiirakka

Kevään ensimmäiset tai pakasteen viimeiset raparperit kuuluvat piirakkaan ja nautitaan jäätelön kanssa. Ohje täältä. Pakastettua raparperia kannattaa valuttaa ennen taikina päälle ripsimistä.



Raparperipiiras

2 kpl munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl piimää, maitoa, kermaviiliä tms.
75 g voita (sulatettuna)
1 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
250 g raparperia (paloiteltuna)
2 rkl sokeria

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen piimää tai maitoa, jäähtynyttä voisulaa ja jauhoseosta. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Levitä päälle raparperipalat tasaisesti. Ripottele päälle sokeria.

Kypsennä kakkua 200 asteessa, uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, piirakka on kypsä.

Piirakka käy puolikkaalle uunipannulla tai n. 24 cm piirasvuokaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti