keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Perunamuusin uusi elämä

Keittiöapina kirjoitti ruuan haaskaamisesta tovi sitten ja tosiaan arviolta 20-30 kg ruokaa per lurjus päätyy vuosittain suoraan roskiin. Toivottavasti iso osa tuosta määrästä päätyisi edes kompostiin puutarhan paranteiksi. Näin äitiyslomalaisena tuohon asiaan on tullut kiinnitettyä huomiota ja olenkin saanut ruokahävikin aika minimiin. Ylijääneen perunamuusin voi jatkojalostaa esimerkiksi perunarieskoiksi, jotka Oulun seudulta kotoisin olevalle ovatkin lapsuudesta tuttuja.






















Perunarieskat

½ l perunamuusia
1 tl suolaa
2 kananmunaa
3-6 dl (täysjyvä)ohrajauhoja (myös hiivaleipäjauhot käyvät)

Sekoita kaikki aineet keskenään. Jauhojen määrä riippuu perunamuusin nestemäärästä, taikina saa olla pehmeää, mutta ei kuitenkaan juoksevaa. Taputtele rieskaset pellille, pistele ja paista 250 asteessa, kunnes rieskoissa on kaunis väri.

2 kommenttia:

  1. Oi, rieska on niin hyvää!
    Tuo on kyllä totta, hurjasti menee hyvää ruokaa roskiin! Pitääpä taas petrata ja kiinnittää entistä enemmän huomioa hävikkiin. Vaikka aika tarkkoja yritämme kyllä olla...
    Blogisi on oikein mukava, sopii kai että linkitän?

    Terkuin Sumi

    VastaaPoista